-

   

   





 
Amwika -       , ,


Прес-служба МВС України


Поминали померлих, а потім… сварка, бійка, смерть…

      12 квітня цього року до Криворізького райвідділу міліції надійшло повідомлення від громадян, що в одному з будинків району з рубаними ранами голови виявлено тіло непрацюючого, раніше засудженого 57-річного місцевого мешканця на ім’я Євген.

      До місця події негайно виїхала слідчо-оперативна група. У спілкуванні господарі оселі повідомили, що померлим є їх знайомий, який буцімто 11-го квітня після відвідування цвинтаря, на якому поминав рідних, прийшов до них у гості побитий та роздягнутий. На питання, що з ним сталося, п’яний чоловік повідомив, що його побили волоцюги, з якими у нього виник конфлікт. В вечорі 11-го квітня постраждалий ліг спати й невдовзі помер. Така розповідь міліціонерам здалася неправдивою. Вони звернули увагу, що у помешканні була замита кров на стінах та підлозі. До того ж з’ясувалося, що господар оселі, 49-річний Віктор (який раніше був засуджений до п"яти років за те, що при затриманні сокирою поранив дільничного інспектора) помітно нервував. Коли з цим чоловіком почали працювати більш ретельно, він зізнався, що приятеля побив саме він. На перших допитах підозрюваний повідомив, що за тиждень до трагедії повернувся з заробітків й побачив, що з подвір’я зникли інструменти. Родичі розповіли, що їх викрав саме Євген, а гроші від проданих речей пропив. Віктор почав вимагати аби той повернув або гроші, або інструменти. Євген запевнив, що обов’язково поверне після поминальних днів. Того ранку, 11-го квітня, вони разом вживали спиртні напої на кладовищі. Потім розійшлися. В вечорі Євген прийшов у будинок Віктора й вони продовжили вживати оковиту. Випито було багато. Віктор знову згадав про викрадені інструменти. На цьому ґрунті виникла сварка, яка переросла в бійку. Спочатку Віктор лупцював свого кривдника руками й ногами, а коли той впав, взяв в руки стілець та розбив його на голові Євгена. Добивав свою жертву Віктор ніжкою від стільця. Одразу чоловік навіть не зрозумів, що вбив жертву. Разом із п"яною співмешканкою ліг спати, а коли вранці зрозумів, що накоїв, наказав жінці вимити з підлоги та стін кров та викликав міліцію. Аби не відповідати за скоєне, вирішив вигадати історію, що буцімто Євгена на цвинтарі побили невідомі.

       Наразі за даним фактом слідчим відділом порушено кримінальну справу за ст. 115 ч. 1 Кримінального кодексу України («Навмисне вбивство»), зловмисник затриманий, за цей вчинок йому загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31