-

   

   





 
Amwika -       , ,


Кривой Рог.dp.ua


Проект «Молодь за свідоме життя» - шанс для небайдужої молоді

      Дві абсолютно різні організації нашого міста об’єднали зусилля, аби в лютому-травні 2010 року за підтримки Міськвиконкому впровадити справді унікальний для Кривого Рогу Проект активізації громадянського життя та волонтерського руху «Молодь за свідоме життя».

      Реалізовуватимуть проект Молодіжно-підлітковий центр ШELTER+, що об’єднує чисельних представників небайдужої молоді міста і готовий залучати й надихати ще багатьох, та Благодійний фонд Едуарда Самоткала, який чи не найкраще уособлює соціально відповідальний бізнес.

      Проект буде дійсно унікальним і складатиметься з двох головних частин. Почнеться він з інтенсивного курсу для відібраних 60 молодих людей 15-25 років. Досвідчені тренери, що презентують різні організації міста, проведуть тренінги з актуальних для майбутніх соціально активних волонтерів тем: «Командна робота», «Ефективне лідерство», «Дієва комунікація», «Проектний менеджмент» тощо.

      Після цього усіх учасників школи буде розділено на команди з 3-4 осіб, які зможуть розробити свої міні-проекти, що мають потенціал покращити життя нашого міста. І тут на всіх учасників чекає серйозна мотивація – 7 проектів, що найбільше вразять журі, будуть забезпечені фінансуванням для реалізації. До складу журі увійдуть представники організацій, що впроваджують проект, органів міської влади, журналісти й митці міста, а проекти будуть скеровані на представників вразливих груп суспільства – дітей-сиріт, інвалідів, людей похилого віку, а також на культурні й екологічні ініціативи серед молоді. Однією з головних умов для перемоги в конкурсі, що пройде під гаслом «Віддам гроші в добрі руки», разом з актуальністю, новаторством і реалістичністю, буде залучення якомога більшої кількості своїх товаришів.

      Таким чином, в рамках одного проекту ми отримаємо не лише кілька десятків високо мотивованих студентів, які будуть запрошені приєднатися до роботи різних громадських та благодійних організацій нашого міста, а й реалізовані за підтримки досвідчених фахівців 7 різноманітних міні-проектів!

      Отже, після реалізації проекту поширений серед молодого покоління нашого міста стереотип – «Були б гроші, ми б багато чого змінили на краще» - пройде справжню перевірку на міць. Хтось отримає гроші і гарний досвід, як їх розумно й з користю витрачати, хтось зрозуміє, що первинна проблема – не в браку грошей, а в необхідності створити справжню команду й розробити концепцію, що буде привабливою для потенційних партнерів. А хтось зробить щось таке, що дійсно змінить життя певної групи наших земляків на краще. В будь-якому разі, мету проекту буде досягнуто.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31