-

   

   





 
Amwika -       , ,

Нік БОРОДІН
ВЕК. Вестник Кривбасса


Тарифи на тепло та комуналку поки не підвищать!

      Про це свідчить розпорядження Криворізького міського голови Юрія ЛЮБОНЕНКО «Про захист прав споживачів житлово-комунальних послуг міста». Як випливає з документу, рішення утримати тарифи на існуючому рівні Юрій Вікторович прийняв після критичних виступів депутатів міської ради на попередньому пленарному засіданні міської ради. Таким чином ще раз доведено: активна позиція громадян і депутатів здатна впливати на рішення влади.

      Коментуючи цей документ, управління економіки та відділ із питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю виконкому міськради зазначають, що управлінню житлово-комунального господарства, виконкомам районних у місті рад дано ряд доручень щодо врегулювання договірних відносин зі споживачами зазначених послуг, тарифної політики та впорядкування нарахування оплати послуг. Крім того, доручено провести громадські слухання серед населення міста по кожному будинку, як це передбачено травневою Постановою Кабміну.

      Враховано інтереси жителів міста і в питанні оплати теплопостачання. Як наголошується в коментарі, з метою відпрацювання питання зміни системи оплати споживачами послуг теплопостачання для зменшення фінансового навантаження на них, регуляторна процедура по проекту рішення виконкому міськради «Про встановлення тарифів на послуги теплопостачання для населення у м. Кривому Розі» подовжена. У коментарі наголошується, що питання встановлення соціально значимих тарифів на житлово-комунальні послуги є дуже важливим і вимагає доскональної відпрацювання, тому на сьогодні їх перегляд відкладається.

      Нагадаємо, виконком Криворізької міської ради запустив регуляторну процедуру, згідно з якою тарифи на централізовані теплопостачання та гарячу воду з нового опалювального сезону мали б вирости на третину. Проти цього категорично висловилися представники БЮТ, які нагадали владі, що тарифи на газ для теплогенеруючих підприємств підвищено не було. Окрім того, бютівці вимагали укладення зі споживачами нових договорів, в яких було б чітко зазначено механізм перерахунку тарифів за відхилення від встановлених урядом нормативів.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31