-

   

   





 
Amwika -       , ,

Юрій МІСТЮК
ВЕК. Вестник Кривбасса, http://www.krivbass.in.ua


Бюджетники — передусім

      Мер Кривого Рогу Юрій ЛЮБОНЕНКО проект бюджету міста на 2009 рік назвав «бюджетом виживання». «Це найгірший за останні 17 років бюджет, але ми виживемо», — сказав він на засіданні постійних комісій Криворізької міськради. За його словами, Кривий Ріг із фінансового донора перетворюється на дотаційне місто.

      Проект бюджету, який у четвер мають розглянути депутати міської ради, передбачає одержання 95 мільйонів гривень дотації із Державного бюджету. «Я не вірю, що нам дадуть ці гроші, — заявив Юрій Любоненко. — Тому доведеться викручуватися самотужки».

      Разом із тим, пріоритетними статтями витрат для виконавчої влади міста була і залишається виплата заробітної плати бюджетникам. За словами міського голови, скорочувати працівників освіти, культури і медиків ніхто не збирається. Натомість влада звернулася до Кабінету міністрів із проханням дозволити на заробітну плату бюджетникам використовувати всі статті наповнення міського бюджету. «Цю ситуацію треба пережити, — додав міський голова. — І я гадаю, що ми будемо переглядати і коригувати бюджет з огляду на ситуацію».

      Великі надії міський голова покладає на доходи від оренди, приватизації комунальної власності та продажу земельних ділянок. «Якщо у вас є бізнесмени, які зацікавлені в придбанні якихось об’єктів, ми готові розглянути їхні пропозиції», — сказав Юрій Любоненко.

      Окрім цього, міський голова висловив жаль, що в Україні немає такого закону про надра, як у країнах Заходу. Наразі у нас плата підприємств за надра цілком йде в державний бюджет. Водночас, за словами мера, в усьому цивілізованому світі держава отримує тільки половину цієї суми, а решта залишається в самому місті. Відтак Юрій Вікторович має намір особисто підписати звернення до народних депутатів та уряду з проханням встановити справедливість.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31