-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


Медична недбалість ледь не зіпсувала життя

      Медична недбалість ледь не зіпсувала життя мешканки Кривого Рогу Тетяни Пічкурової. Найзаповітнішою мрією жінки було мати дитину. Численні операції результату не принесли, і вона зважилась на штучне запліднення. Наблизитись до мети перешкодили у криворізькому онкодиспансері. У Тетяни виявили рак матки і порадили якомога швидше видалити орган. Жінка зробила повторне обстеження, проте вже в Інституті онкології України. Там страшний вирок криворізьких медиків не підтвердили. Халатність лікарів ледь не позбавила жінку можливості стати матір'ю.

      Мати дитину — мрія Тетяни Пічкурової. Лікування і операції бажаного результату не приносили, та в одній зі столичних клінік радість материнства все ж таки пообіцяли подарувати за допомогою штучного запліднення. Операція коштувала близько 25 тисяч гривень. Назбиравши необхідну суму, жінка з оптимізмом дивилась у майбутнє. Діагноз лікарів місцевого онкодиспансеру вдарив, як грім серед ясного неба: рак матки. Медики радили не зволікати і рятувати життя, жертвуючи мрією мати дитину. Тетяна за освфітою медик, тому вирішила перевірити правильність діагнозу, але вже у столиці. В Інституті акушерства і педіатрії, Інституті онкології України вирок криворізьких лікарів не підтвердили.

      Майже рік і одинадцять судових засідань знадобились жінці, аби зняти попередній діагноз і змусити лікарів виплатити заподіяну матеріальну та моральну шкоду. Із зазначеної суми вона отримала лише десять тисяч. Але не в них річ, адже чергу на штучне запліднення жінка пропустила. В її віці довго чекати на повторну операцію дуже ризиковано. Тетяна писала прем'єр-міністрові, у секретаріат Президента та до Міністерства охорони здоров'я і вимагала поза чергою зарахувати її до державної програми репродуктивних технологій і безкоштовно зробити всі необхідні процедури. У Міністерстві дали „добро“ і відповідальність переклали на обласних лікарів. Та їх відповіді довелося чекати не один місяць. Попри застереження лікарів у родині Пічкурових вірять в успіх операції. Адже дитячого сміху тут чекають довгі роки.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31