-

   

   





 
Amwika -       , ,

Любов ІВАНОВА
ВЕК. Вестник Кривбасса, http://www.krivbass.in.ua


Тролейбус на перон подано!

      На малій батьківщині криворізького мера — в селищі Довгинцево — завершено будівництво 7,5 кілометра тролейбусної лінії, що дало можливість відкрити один новий та подовжити два існуючих тролейбусних маршрути таким чином, щоб від площі Визволення та Червоної задешево можна було доїхати практично до перону залізничного вокзалу «Кривий Ріг — Головний».

      Будівництво об’єкту, який включає в себе підстанцію, лінії електропередач, нові опори та 7,5 кілометра траси, було розпочато в жовтні цього року. Його вартість склала 10 мільйонів гривень. Цей відрізок тролейбусної лінії став останнім об’єктом, введеним в нашому місті в експлуатацію 2008-го року, і передостаннім, збудованим за кошти від приватизації «Криворіжсталі». Завершенням їх освоєння вже в новому році стане введення в експлуатацію нового пологового будинку з реанімацією новонароджених.

      З нагоди введення тролейбусної лінії в експлуатацію на привокзальній площі у Довгинцево відбувся мітинг. Над людським зібранням, яке трохи таки померзло в очікуванні високих гостей, виднівся нехитрий плакат з написом «Дякуємо за турботу. Ветерани-залізничники». Тут же стояли готові рушити в дорогу два новенькі жовті тролейбуси, по-святковому прикрашені кульками. З нагоди такої події водії тролейбусів були навіть вдягнені у новеньку уніформу, хоча зазвичай бачити їх у такій екіпіровці на маршрутах не доводиться. А шкода.

      Розділити з криворіжцями радість введення в експлуатацію ще однієї цьогорічної новобудови в місто прибув губернатор Дніпропетровщини Віктор БОНДАР. Взяли участь у мітингу і голова Дніпропетровської обласної ради Юрій ВІЛКУЛ та народний депутат України 2, 3, 4-го скликань Вадим Гуров — саме його законопроект про виділення Дніпропетровщині 1% від коштів, виручених від повторної приватизації «Криворіжсталі», був підтриманий Верховною Радою 4-го скликання.

      На думку керівника ВАТ «Криворіжіндустрбуд» Миколи ЗЕМЛЯНОГО (а очолювана ним будівельна фірма є незмінним генпідрядником об’єктів, що зводяться в нашому місті за бюджетні кошти), новозбудована тролейбусна лінія стала справжньою окрасою 6-ти вулиць селища Довгинцево, на яких демонтовано 168 старих та встановлено стільки ж з нових опор.

      Будівництво лінії, своєю чергою повідомив директор КП «Міський тролейбус» Олександр ПРИХОДЬКО, дозволило відкрити два нових та подовжити один існуючий тролейбусний маршрут. Йдеться про маршрут №20 «Площа Визволення — Станція «Кривий Ріг — Головний», на який заплановано 4 графіки руху, маршрут №21 «Червона — «Кривий Ріг — Головний» (2 графіки) та 22-ий кільцевий маршрут селищем Довгинцево «вул.Серафимовича — вул. Вернадського».

      — Інтервал між рухом тролейбусів трьох маршрутів складатиме 17 хвилин, — сказав Олександр Приходько, — В подальшому, вивчаючи пасажиропотік, ми будемо вносити корективи в розклад руху таким чином, аби діставатись вокзалу з будь-якої точки міста та курсувати селищем Довгинцево було максимально зручно.

      До речі, до введення 7,5-кілометровго відрізка тролейбусної лінії мешканці Довгинцево, аби дістатись тролейбуса, мали підніматись по сходах на високий міст над залізничними коліями та спускатися з нього. Таке ж випробування чекало на пасажирів залізниці з чемоданами, які діставались вокзалу тролейбусами існуючих маршрутів. Через отой міст мешканці Довгинцево нерідко з ризиком для життя пробиралися поміж вагонами потягів, аби дістатися тролейбуса. Необхідність у таких партизанських вилазках тепер відпала, віднині мешканцям селища залізничників зручно діставатися як лікарні, районного відділення Пенсійного фонду, так і інших соціальних установ району.

      Виступаючи перед учасниками мітингу, губернатор Віктор Бондар, як завжди, був щедрий на компліменти нашому місту та похвалу нашій владі.

      — Кривий Ріг,— сказав він, — іще раз підтвердив свій статус не першого, але і не другого міста в області. Я працюю на посаді губернатора півтора року і, поклавши руку на серце, можу сказати, що це єдине місто в області, яке будує так багато. І заради подібних урочистостей я ладен приїжджати в Кривий Ріг не те що щомісяця, а й, якщо кликатимете, щотижня.

      Традиційно було вручено відзнаки представникам організацій, які внесли свій вклад в зведення об’єкту. Це Почесні грамоти облдержадміністрації та міськвиконкому, а також нагрудні знаки «За заслуги перед містом» 3-го ступеню. Кожен виступаючий на мітингу віддавав належне криворізькому меру. Так, владика Єфрем закликав криворіжців дякувати «Богу та нашому меру», а Микола Земляний зізнався, що тільки завдяки кураторству Юрія Вікторовича об’єкт вдалося звести в такі стислі терміни. Сам же Юрій Вікторович згадав і про внесок у справу Вадима Гурова та закликав усіх вслід за ним сказати нардепові «Спасибі». Сам Гуров, завжди охочий до спілкування, слова не взяв.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31