-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


Дніпропетровщина стає все менш привабливою для іммігрантів

      Якщо з дві тисячі четвертого по дві тисчі сьомий роки сальдо міграції мало позитивний значення, тобто приїхавших було більше ніж тих, хто покинув регіон, то за останні десять місяців ситуація має протилежний характер. До нас, в основному, приїжджають із сусідніх областей, рідше — з країн СНД, та майже ніколи — з Америки, Азії та Європи. Проте в кожному правилі є виключення.

      Переважну частину валової міграції складають переміщення людей по області — а саме, таких дві третини. Тридцять відсотків мігрантів — з інших областей, та тільки три відсотки — міждержавні мігранти. Дніпропетровці віддають перевагу Росії, країнам Європи, частіше за все - це Німеччина. Виїжджають в Сполучені Штати Америки та в Азію, зокрема, в Ізраїль. Приїжджають у Дніпропетровськ з-за кордону вкрай рідко. Проте, якщо таке і відбувається, то, в основному ,через закінчення трудової візи українських емігрантів. Випадки, коли в Україну приїжджають люди, які ніколи тут не жили, — нонсенс. Проте нам вдалось знайти таку унікальну іммігрантку.

      Батьки Оленки жили у Дніпропетровську, проте вона народилась уже в Англії. П'ятнадцять років жила в Німеччині, іноді навідуючись сюди до знайомих та родичів. Весь час викладала дітям, тож коли Оленку запросили до Києва на роботу з українськими дітьми, вона майже не вагалась. У центральному офісі в українській столиці вирішили влаштувати Оленку в школу іншого регіону. Тож чотири роки тому вона розпочала своє дніпропетровське життя. Оленка самостійно створює собі гарний настрій. Кольорові аксесуари, меблі, одяг, посуд. Все це вона збирає вже тридцять років. Перші кольорові речі було придбано в Амстердамі, після того Оленка проводила кольорові свята для своїх учнів. А пізніше кольорові вечірки Оленка почала влаштовувати для своїх друзів та родичів. Кожен її день народження — це вечірка певного кольору. Всі мають прийти у відповідному одязі та знайти відповідний подарунок. Син Оленки живе в Мюнхені та часто приїжджає до своєї матері. Сама Оленка мало сидить на місці. Багато мандрує, збирає кольорові речі та заводить нові цікаві знайомства. Але поки що завжди повертається до Дніпропетровська.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31