-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


Криза штовхає владу до радикальних заходів

      Мер Дніпропетровська Іван Куліченко оприлюднив цікаву статистику: за опалення та гаряче водопостачання мешканці міста платять в останню чергу. Першочергово — за мобільний телефон. Аби підвищити рівень проплат, Куліченко вдався до заходів, які практикують мобільні оператори. Мова йде про відключення. На сьогоднішній день міські комунальники позбавили тепла понад півтисячі будинків Дніпропетровська.

      До радикальних заходів мерію підштовхнула економічна криза. Під відключення підпадають будинки, у яких рівень проплати за спожите тепло менше сімдесяти відсотків. Перші у чорному списку ті, що встигли накопичти понад десять тисяч гривень боргів. Що робити із сумлінніми мешканцями будинків-боржників, мер ще не придумав. Виправдовується благими намірами. Або холодно буде у всьому місті одразу, або по черзі мерзнутимуть ті, хто не сплатить.

      Ситуацію ускладнюють постачальники енергоресурсів. Блактине паливо відпускають подекадно, вимагаючи оплату наперед. Енергетики також пустими гарантіями не задовольняються. На компроміси наклала вето економічна криза. Доступ до кредитів закрито. На складну ситуацію дніпропетровський мер разом з колегами очолюваної ним асоціації українських міст вже пожалівся президенту. Нарікання градоначальників старі, відповідь — розлога. Серед пропозицій — також несвіжі вимоги обмежити зростання тарифів одним разом на рік і нарешті розпочати компенсацію різниці між сумами для населення і реальною вартістю з заначки не місцевого, а державного бюджету. Доки держава не подбає про це, мер прогнозує напружену ситуацію у галузі забезпечення дніпропетровців комунальними благами. Втім, далеко не безвихідну. Втримавшись від дотування інших областей, Дніпропетровськ збереже кошти для самозабезпечення до кінця нинішнього — початку наступного року.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31