-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


Губернатор Дніпропетровської області подаватиме позов до суду на Міністерство фінансів України

      Через звернення до суду, впевнений Віктор Бондар, можна розпочати опалювальний сезон. В іншому ж випадку, борги області перед Нафтогазом виплачуватимуть самі мешканці Дніпропетровщини за рахунок істотного підвищення тарифів.

      Школи, дитсадки та лікарні — це перше, що почне опалюватись. Якщо вони мають власні котельні, то опалювальний сезон для них почнеться вже сьогодні. Складніше з об’єктами залежними від центральної мережі електропостачання, — договір з Нафтогазом і досі не підписаний. Така ситуація сьогодні в усій країні. Як тільки буде домовленість, опалення з«явиться у кожному будинку. Але домовленість може і відкластися на необмежений час, — зауважує губернатор. Борг області перед Нафтогазом — двісті мільйонів гривень. А ось борг міністерства фінансів перед областю — півмільярда. З цих грошей Дніпропетровщина отримала лише вісімдесят п'ять мільйонів. Доля інших чотирьохсот поки що невідома.

      Тож існує тільки два виходи з цього енергетичного колапсу, — вважає Віктор Бондар. Або мінфін розрахується з областю, а область, в свою чергу, з Нафтогазом; або мешканцям піднімуть тарифи. Адже мінфін підвищував собівартість щомісяця на п'ять відсотків, у регіонах тарифи ж утримувались до останнього. Тож, вони можуть взвинтитися майже вполовину. Але губернатор категорично проти останнього варіанту. Незважаючи на непроведену цього року модернізацію житлово-комунальної системи, також через недостатнє фінансування, на Дніпропетровщині опалювальний сезон починати можна. Потрібні гроші. Всі документи для позову в суд на мінфін підготовлені. Та й впевненість голови Дніпропетровської облдержадміністрації в перемозі також войовнича.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31