-

   

   





 
Amwika -       , ,

Прес-служба ВАТ «ЕК «Дніпрообленерго»
ЕК «Дніпрообленерго», http://www.doe.dp.ua


ВАТ „ЕК „Дніпрообленерго” закликає дотримуватися правил поводження з електроенергією

      Внаслідок порушень правил користування електроенергією в містах та селах Дніпропетровської області почастішали випадки смертельного електротравмування громадян. У зв'язку з цим „Дніпрообленерго” розповсюдило серед мешканців області звернення із закликом дотримуватися правил поводження з електроенергією. У зверненні зокрема сказано:

      «Недодержання правил безпеки при виконанні робіт 26 червня 2008 року в с. Аврамівка, мешканцем селища 1961 року народження, призвело до нещасного випадку. Потерпілий самостійно, не використовуючи засобів захисту та спецодягу, не відключивши напругу, стоячи на метелевій драбині, виконував роботу на електричному з'єднанні дротів після лічильників мережі. Чоловік був уражений електрострумом. Швидка допомога, яка прибула на місце події, констатувала смерть потерпілого.

      10 липня 2008 року у с. Ленінське Апостолівського району стався випадок електротравмування шестирічної дитини. При сильному, поривчастому вітрі був обірваний дріт електролінії, дитина торкнулася до дроту, що лежав у траві. Внаслідок електротравми дитина загинула.

      Складні погодні умови, найчастіше це грози, посилення шквального вітру, часто стають причиною повалення дерев, що іноді призводить до обриву дротів повітряних ліній електропередач. Це різко збільшує можливість враження громадян електрострумом.

      Додержання охоронних зон ліній електропередачі у відповідному стані є невід'ємною складовою безперервного постачання електроенергії в житлові будинки. Мешканці власних будинків не завжди своєчасно підрізають фруктові та інші дерева, що ростуть під лініями електропередач, ще й іноді перешкоджають персоналу „Дніпрообленерго” підрізати гілки цих дерев. Таке недбальство може призвести до трагічних наслідків. Адже гілки дерев при сильних поривах вітру можуть обірвати дроти ліній електропередачі.

      Пам'ятайте! Напруга на обірваному проводі відключається не миттєво. На відключену лінію напруга подається без попередження. Безпечна відстань до обірваного дроту складає 8 м. При виявленні пошкодженого електродроту, ні в якому разі не торкайтеся до нього, це смертельно небезпечно, негайно повідомте диспетчера району електромереж, чітко вказавши місцезнаходження, вулицю, номер будівлі.

      Електрична енергія потребує суворого дотримання правил безпеки. Основні наслідки ураження електрострумом: опіки, судоми, припинення дихання та смерть.

      Необхідно бути обережними й уважними на вулицях і в полях поблизу ліній електропередач! Не залишайте малечу без догляду дорослих, розповідайте дітям про небезпеку наближення до обірваних дротів і про небезпеку ураження електричним струмом. Дотримуйтесь правил поводження з електроенергією!»




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31