-

   

   





 
Amwika -       , ,

Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України
МВС України, http://mvs.gov.ua


Замість «подяки» в 300 тисяч гривень голова суду та директор сільгосптовариства отримали... кримінальну справу

      На Дніпропетровщині оперативні працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили злочинну діяльність голови одного з міських судів та директора сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю.

      Встановлено, що приватним підприємцем на торгах, що були проведені районним управлінням юстиції, було придбано територію та виробничі приміщення і будівлі сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю (СГТОВ), яке було виставлене на торги з метою погашення боргів підприємства перед бюджетом по обов’язкових платежах. Отримавши документи на право розпорядження майном зазначеного товариства, новий власник прийшов до колишнього директора СГТОВ із проханням звільнити територію від комерційних структур, що орендували приміщення, та віддати йому ключі від приміщень. Однак колишній керівник навідріз відмовився виконувати законні вимоги новоспеченого власника. А згодом – призначив йому зустріч, під час якої обіцяв «обговорити» деталі передачі майна.

      На призначену зустріч колишній бізнесмен прибув із головою міського суду, який пообіцяв (звісно – не задарма) врегулювати питання шляхом винесення судового рішення про усунення перешкод щодо розпорядження справжнім власником майном СГТОВ. За ці «послуги» суддя та колишній власник товариства вимагали «відкупні» у сумі 300 000 гривень. Звісно, що усі ці переговори уже фіксувалися працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю.

      На початку червня відбулося засідання міського суду під головуванням його голови, на якому було прийнято рішення на користь справжнього власника, яке вступало в законну силу 17 червня. А вже 18 відбулась зустріч на території СГТОВ власника товариства із колишнім директором та головою міського суду. Під час цієї зустрічі законному власникові були продемонстровані звільнені від орендаторів приміщення, вручені ключі від них та, власне, рішення суду. Згідно з попередньою домовленістю, тут же було й «віддячено» голову міського суду та колишнього директора сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю. Відразу після цього їх й було затримано на «гарячому». У вимагачів вилучено 300 000 гривень.

      Цього ж дня (18.06.2008) обласною прокуратурою стосовно голови міського суду та колишнього директора сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Вимагачів затримано в порядку ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України. Наразі тривають оперативно-слідчі дії, метою яких є встановлення інших фактів протиправної діяльності зловмисників.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31