-

   

   





 
Amwika -       , ,

Любов ІВАНОВА
ВЕК. Вестник Кривбасса, http://www.krivbass.in.ua


Діти відмахали, «слонів» пороздавали

      За участь в організації цьогорічного святкування Дня міста рішенням міськвиконкому нагрудного знака «За заслуги перед містом» першого ступеню удостоєна головний режисер свята Олена ФЕДОРЕНКО, а головний режисер телерадіокомпанії «Рудана» Віктор РИБЧИНСЬКИЙ та головний спеціаліст управління культури і туризму виконкому міськради Інга СІЛІНА — нагрудного знака «За заслуги перед містом» третього ступеню. Ще 60 учасників організації святкування відзначено подяками і почесними грамотами, які перед початком чергового засідання міського виконавчого комітету вручив міський голова Юрій ЛЮБОНЕНКО.

      Подякувавши керівникам колективів, задіяних у концертно-театралізованому дійстві на стадіоні «Металург», міський голова традиційно зауважив, що свято транслювалося через мережу Інтернет в 17-ти країнах світу. «До сьогодні мені телефонують мої знайомі і кажуть, що давно не бачили такого свята,» — зазначив мер, підкресливши, що «таке свято буде кожен рік, хто б що не казав». При цьому він дуже невдоволено прореагував на критичну публікацію «Вестника» щодо святкування. І хоча назва видання в контексті мерського обурення не звучала, саме наше видання виявилося єдиним криворізьким засобом масової інформації, який дозволив собі критичний погляд на те, про що схвально відгукуються «знайомі мера» з інших країн світу та «гості».

      — Я думаю, преса, яка це написала, дуже багато втратила, — сказав мер. — Втратила всіх присутніх тут людей (певно, міський голова мав на увазі запрошених для нагородження. — Авт.) і тих 8 тисяч, що працювали на стадіоні.

      Втім, ми у своїх оцінках свята послуговувалися виключно особистими враженнями та відгуками пересічних криворіжців і переконані, що рахувати наші втрати зарано. Ми тримаємо руку на пульсі й разом із багатьма криворіжцями дивуємося, чому місто заслуговує саме «такого свята», причому «щороку». От і під час підготовки цього числа до друку до редакції зателефонувала літня жіночка, яка вважає таке масштабне відзначення неювілейної дати недоречним, звільнення школярів від занять задля стадіонних «махалок» не бездоганним з точки зору права, а відсутність інформації про суму фінансування — непрозорістю витрачання коштів територіальної громади незалежно від того, про бюджетні чи спонсорські гроші йдеться. Адже спонсорська допомога адресується не комусь особисто, а місту, тобто його громаді, і в підході до освоєння ці кошти мають прирівнюватись до бюджетних.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31