-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


У Дніпропетровську підрахували риболовні рекорди дві тисячі сьомого року

      Найбільша риба, яку вдалось виловити у водоймищах області, важила шістдесят п'ять кілограмів. Подібні результати щороку визначають на традиційному конкурсі „Рекордної риби Придніпровя“, який заснувала й проводить телевізійна програма „О рыбалке всерьез“, що виходить на одинадцятому каналі. Володарів найбільших рибальських трофеїв нагороджують почесними грамотами та подарунками.

      У Придніпровському регіоні людей, які захоплюються риболовлею, чимало — більше двохсот тисяч. Фахівці кажуть: для них це і відпочинок, і спорт, та найголовніше в цьому захопленні — азарт і дух змагання. Порівняти, у кого більший улов, — це один з найцікавіших моментів для рибалок. Кожен з них мріє колись спіймати найбільшу рибу. Ті, кому вже пощастило, присилають заявки на участь у конкурсі «Рибальські рекорди», який проводять серед рибалок Дніпропетровської області вже восьмий рік поспіль.

      Велика риба, яка може ніколи і не зустрітись бувалому рибалці, потрапила на гачок ще зовсім юному Антону Пащенку, за що він і отримав один з головних призів. Хлопець розповідає, що майже шестикілограмову метрову щуку витягали з річки разом із дядьком більше півгодини. Хоч факти й говорять, що риби у дніпропетровських водоймищах достатньо, та, на думку фахівців, треба вже зараз виховувати дбайливе ставлення до рибних ресурсів. Тож організатори конкурсу оголошують: з наступного року нагороджувати рибалок-рекордсменів будуть після того, як вони витягнуть унікальний трофей, сфотографуються з ним, візьмуть для звітності луску, а потім відпустять рибу в річку. Іхтіологи оголошують: рибалки повинні взяти до уваги, що маленьку рибку та рідкісні екземпляри треба обов«язково відпускати. Саме це допоможе збільшити кількість риби у водоймищах України та зберегти вимираючі види.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31