-

   

   





 
Amwika -       , ,

Тетяна ТАБАЦЬКА
ВЕК. Вестник Кривбасса, http://www.krivbass.in.ua


Кожний сороковий криворіжець вже перехворів на застуду

      Епідемії грипу медики наразі не фіксують. Однак ситуацію, що склалася у місті, називають передепідемічною. Лише за один тиждень до лікарень та поліклінік Кривого Рогу звернулося майже чотири тисячі чоловік. Близько 60 з них було госпіталізовано з різними ускладненими формами ГРЗ. І це лише офіційні дані. Тобто без урахування тих людей, які за медичною допомогою не зверталися, вирішивши боротися із недугою в домашніх умовах.

      Якщо минулого року на гострі респіраторні захворювання перехворів кожен шостий українець, і, зокрема, кожен третій мешканець Кривого Рогу, то якою буде ситуація цього року, спеціалісти прогнозувати не беруться. Однак запевняють, що епідемія грипу довго себе чекати не змусить і буде викликана як змішаними формами вірусу, так і новим вірусом.

      Найефективнішим способом попередити ГРЗ медики вважають проведення імунізації шляхом щеплення. Її роблять у кожному районному медичному закладі. Щоправда, не безкоштовно. Вартість щеплення становить близько шістдесяти гривень. З бюджету міста уже виділено понад сорок чотири тисячі гривень для того, щоб зробити щеплення проти грипу дітям із малозабезпечених сімей та вихованцям інтернатів. Що стосується інших категорій громадян, то вони мають подбати про себе самі. До речі, якщо раніше введення вакцини медики радили робити до початку передепідемічного стану, то цього року, як зазначила Раїса Титова, імунізація не зашкодить упродовж усього періоду можливого захворювання.

      Наразі ж у Кривому Розі налічується близько тисячі чоловік, які зробили щеплення проти грипу.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31