-

   

   





 
Amwika -       , ,


ВЕК. Вестник Кривбасса, http://www.krivbass.in.ua


Саксагань спочатку засолять, а потім промиють

      Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про скидання промислових вод гірничорудних підприємств у річку Інгулець (скидання мінералізованих вод, що протягом року використовуються у технологічному процесі підприємств проводиться одночасно у встановлені нормативами строки та виключно з розпорядження Уряду). Про це під час балансової наради у Дніпропетровську 10 жовтня повідомив начальник Управління гірничорудної промисловості Міністерства промислової політики України Ігор Кириченко.

      «Це дуже важливий захід для гірників, і я прошу вас вчасно підготуватися, укласти до 1 листопада договори на закупку води для розбавлення промислових вод для того, щоб виконати цей захід у встановлені регламентом строки», — звернувся Ігор Кириленко до представників гірничорудного підрозділу «АрселорМіттал Кривий Ріг», «Інгулецького ГЗК», «Криворізького залізорудного комбінату», комбінату «Суха балка».

      Як зауважив присутній на нараді заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Сергєєв, гірникам необхідно замислитися над кардинальним вирішенням скидання мінералізованих вод, адже їх постійне скидання у водний басейн створює додаткові екологічні проблеми для регіону та України в цілому.

      «У результаті скидання мінералізованих вод гірничорудних підприємств засалюється фактично водний басейн Півдня України», — погоджується генеральний директор виробничо-господарського об’єднання «Металургпром» Василь Харахулах. Це питання, за його словами, підіймається вже десятиліттями.

      «Кардинальне вирішення цієї проблеми дійсно необхідне. Є відповідні наукові рішення. Проблема — у фінансах. Для реалізації цих наукових розробок необхідні дуже значні фінансові ресурси, які галузь не змогла віднайти навіть за часів Радянського Союзу», — відзначає Василь Харахулах.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31