-

   

   





 
Amwika -       , ,


ВЕК. Вестник Кривбасса, http://www.krivbass.in.ua


Дендропарк «Дубова балка» у Кривому Розі таки створять

      На Дніпропетровщині в стадії підготовки перебувають проекти створення заказника „Дніпровський” на території Солонянского району, дендропарку „Дубова балка” у Кривому Розі та заказника „Тернівський” на території Павлоградського району. Про це голова Дніпропетровської обласної ради Юрій Вілкул повідомив, виступаючи на загальноукраїнському семінарі «Запобігання та протидія органами прокуратури злочинам проти довкілля» у Дніпропетровську 11 жовтня.

      Однак, за словами Юрія Вілкула, у питаннях узгодження проектів землевпорядкування, створення об'єктів природно-заповідного фонду, видачі спеціальних дозволів на користування надрами є чимало проблем.

      Приміром, як зазначив посадовець, відповідно до законодавства України, повноваження щодо погодження належать до компетенції місцевих рад, які, як він зауважив, досить часто погоджують рішення навіть у тому випадку, коли проектна документація та матеріали не відповідають необхідним вимогам. На думку голови облради, це свідчить про брак кваліфікованих юристів і екологів у районних радах і повну їхню відсутність у сільських і селищних радах.

      На завершення свого виступу голова обласної ради висловив упевненість, що цю проблему необхідно вирішувати на державному рівні, так само, як і питання збільшення розмірів штрафних санкцій до забруднювачів навколишнього середовища та питання відсутності дієвого впливу органів місцевого самоврядування на порушників у цій сфері. «Я не юрист, але прекрасно розумію, що сьогодні, як ніколи, країні потрібні тверді, зважені й масштабні закони, здатні захистити й зберегти нашу землю. Думаю, це цілком реально», — зауважив голова облради.

      До речі, для попередження протизаконних дій і з метою збереження природного різноманіття регіону Дніпропетровською обласною радою в 2006 році прийнята Програма формування й розвитку національної екологічної мережі Дніпропетровської області на 2006-2015 роки. Вона передбачає резервування під створення об'єктів природно-заповідного фонду додаткових територій регіону.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31