-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


Чому на підприємствах гинуть люди?

      На підприємствах Дніпропетровщини запроваджується особливий режим державного контролю за дотриманням вимог безпеки та охорони праці. Про це сьогодні офіційно повідомили у теруправлінні Держгірпромнагляду України по Дніпропетровській області. Тут занепокоєні, що лише за останній тиждень на підприємствах Дніпропетровщини загинуло четверо людей. З початку року зафіксовано сорок вісім смертей на виробництві. Це стільки ж, скільки за аналогічний період минулого року.

      Низку випадкових трагедій на виробництвах Дніпропетровщини за останній тиждень пояснити важко. У понеділок загинули двоє робітників під час виконання газорізальних робіт у Покровському районі, у середу також два смертельних випадки: перший на будівництві в Дніпродзержинську — людина потрапила у бетонозмішувач, другий — того ж дня у Нікополі двоє будівельників впали з п«ятого поверху. Один загинув на місці. Це налякало представників територіального управління Держгірпромнагляду України. Хвататись за голову пізно — треба діяти. Тож вирішили впровадити особливий режим роботи. Позачергові перевірки, обстеження діючих виробництв, спостереження за нічними змінами та роботою по вихідних днях проводитимуть на підприємствах металургійної, будівельної, хімічної галузей, а також посилено контролюватимуть житлово-комунальний і агропромисловий комплекси. Найчастіше працівники травмуються чи гинуть саме на цих підприємствах через порушення правил охорони праці.

      Боротись із порушенням трудового законодавства з охорони праці будуть збільшенням штрафних санкцій та припиненням роботи небезпечного обладнання, машин та механізмів на підприємствах. В управлінні сподіваються, що їм удасться достукатись до свідомості роботодавців. А ось за чим услідкувати та що проконтролювати іноді буває просто неможливо, так це за фактами укриття нещасних випадків. Бувають і такі ситуації, коли розслідування трагедії так й не вдається довести до кінця за відсутністю доказів чи документів про трудові відносини. Матеріальної компенсації у таких ситуаціях сім«ї загиблих не отримують.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31