-

   

   





 
Amwika -       , ,

Прес-служба голови облдержадміністрації
Дніпропетровська обласна державна адміністрація, http://www.adm.dp.ua


Приріст капіталовкладень спостерігається у більшості міст і районів Дніпропетровської області

      У розвиток економіки області у першому півріччі 2007 року спрямовано 5 млрд. 252 млн. грн. інвестицій в основний капітал.

      У загальнодержавному обсязі частка Дніпропетровщини складає майже 9%. За цим показником Дніпропетровська область займає 3 місце серед інших регіонів України.

      Близько 1530 грн. інвестицій в основний капітал припадає на кожного мешканця області. Найвищий показник у містах Дніпропетровськ (2830 грн.) і Синельниковому (2616). Серед районів провідні місця займають Павлоградський район (3859 грн.), Петропавлівський (2443 грн.) та Дніпропетровський (2169 грн.). Більше половини загального обсягу інвестицій освоєно в обласному центрі, майже чверть – у м. Кривий Ріг.

      У більшості міст та районів області досягнуто приросту капіталовкладень.

      Найбільше цей показник досяг рівня зростання у містах Нікополь, Новомосковськ та Синельникове (у 2,4 - 11,1 рази). Трохи нижчий у Павлоградському та Петропавлівському районах.

      Основним джерелом інвестицій в основний капітал залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно три чверті вкладень. Порівняно з відповідним періодом попереднього року, їх частка зросла. Натомість суттєво зменшилась питома вага капіталовкладень за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів.

      Пріоритетними напрямами інвестування залишаються промислові види економічної діяльності та розвиток інфраструктури області (транспорт та зв’язок), куди було спрямовано відповідно майже половину та п’яту частку загального обсягу капітальних вкладень.

      У розвиток освіти, охорони здоров’я, культури та спорту і до сфери відпочинку та розваг спрямовано лише 4% загального обсягу інвестицій, у житлове будівництво - 9%.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31