-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


У водоймищах області з’явились екзотичні види риб

      Випадок з виловом піраній у водах Дніпропетровщини, який трапився минулого року, ледь не повторився цього літа. Нещодавно місцеві рибалки спіймали рибу, дуже схожу на тропічну хижачку. На щастя, припущення, що це піранья, не підтвердилось. Але спіймана риба виявилась не менш екзотичною для нашого регіону.

      Юрій Іванович рибалить у селі Широкому кожного тиждня. Минулої суботи все шло, як завжди. Але наприкінці дня улов поповнився двома незвичайними рибками. Чоловік вирішив, що вони дуже схожі на піраній. За словами фахівців, риби виявились не піраньями, а сонячним окунем. Але цей вид також чужерідний для водоймищ Дніпропетровщини, бо вважається декоративно — акваріумним. І це не перший випадок їхнього вилову.

      Вперше в нашому регіоні сонячного окуня спіймали у вісімдесятих роках минулого століття. Незвичні види риб на території України з'явились вже давно. Але останні п'ятнадцять років це стало справжньою проблемою. Зараз вітчизняні науковці разом з європейськими вивчають, наскільки серйозний збиток наносять чужерідні види риб місцевій фауні. З майже шістдесяти видів риб, що мешкають в водоймищах Дніпропетровщини, третина не типова для нашого регіону, кажуть іхтіологи. Деяких з них на волю випускають акваріумісти, деяких привозять з інших ареалів різні судна. Але поява чужаків може згубливо вплинути на дніпропетровську фауну. Поки що адаптувались та розмножуються такі мирні риби як сонячний окунь. Але фахівці побоюються, що на їхньому місці незабаром можуть з«явитись більш небезпечні риби.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31