-

   

   





 
Amwika -       , ,

Прес-служба Президента України Віктора Ющенка
Офіційне інтернет-представництво Президента України, http://www.prezident.gov.ua


Президент виступає за суттєве збільшення допомоги при народженні другої дитини


Notice: Undefined variable: data in /home/krog/public_html/news/view.php on line 55
      Президент України Віктор Ющенко озвучив свої ключові ініціативи в сфері охорони здоров’я на 2007–2008 роки. Як сказав Глава держави сьогодні в Кривому Розі на зустрічі з місцевими медиками, йдеться про збільшення допомоги при народженні другої дитини, значне підвищення заробітної плати працівникам галузі, повну укомплектацію фельдшерсько-акушерських пунктів по країні.

      З огляду на реальні державні можливості, Глава держави пропонує з наступного року запровадити нові збільшені розміри допомоги при народженні другої і наступної дитини у розмірі 15 тис. грн. (зараз допомога при народженні дитини становить 8,5 тис. гривень).

      Для підвищення статусу медичного працівника Глава держави також ініціює введення в 2008 році в повному обсязі так званої «єдиної тарифної сітки» оплати праці для бюджетних працівників – ця робота розпочалася ще в 2005 році. За словами В. Ющенка, це означатиме, що зарплата медиків зросте на 36% проти нинішнього рівня.

      Щодо укомплектування ФАПів, сказав Президент, перед центральною і регіональною владою стоїть завдання використати всі наявні можливості, щоб до кінця цього року всі ФАПи країни були належним чином обладнані, а до кінця наступного – забезпечені транспортом швидкої допомоги.

      Порушивши тему таких небезпечних соціальних хвороб, як ВІЛ/СНІД, туберкульоз, онкозахворювання, Глава держави відзначив: для боротьби із ними мають бути впроваджені відповідні національні програми. Президент нагадав, що за його ініціативою в Україні вже ведеться робота зі створення Інституту раку.

      Напередодні Дня медичного працівника, який відзначатимуть цієї неділі, Глава держави привітав присутніх з професійним святом. Президент подякував медикам за їхню працю, висловивши переконання, що майбутнє України значною мірою залежить від здоров’я нації. Відтак праці медиків держава має приділяти особливу увагу.

      Сьогодні, сказав В. Ющенко, перед медичною сферою стоїть кілька викликів, на які необхідно дати відповідь. Насамперед йдеться про докорінну реформу галузі та реальну підтримку її працівників. Президент відзначив, що за останні роки відбулося «суттєве збільшення» фінансування галузі охорони здоров’я – з 6 млрд. грн. у 2002 році до 17 млрд. грн. у 2006 році. Однак, наголосив він, говорячи про фінансову підтримку медицини, потрібно, передусім, вести мову про її реформування. «Кошти слід давати не під учорашній день, а під реформи медичної галузі», – сказав він, додавши, що часто проблеми медичної сфери є, скоріше, не грошовими, а проблемами «нашої спільної відповідальності».

      У свою чергу, криворізький міський голова Юрій Любоненко подякував Президентові за його підтримку ініціативи щодо передачі 1% коштів від продажу «Криворіжсталі» (139,6 млн. грн.) до бюджету міста. За словами мера, перший транш від цієї суми пішов на закупівлю 13 сучасних спецавтомобілів швидкої допомоги. 50 млн. грн. буде використано на будівництво сучасного діагностичного медичного центру та нового пологового будинку в Кривому Розі. Наприкінці зустрічі Президент вручив представникам міської станції швидкої допомоги ключі від спецавтомобілів.

      Після спілкування з медиками В. Ющенко також ознайомився з роботою швидкісного (підземного) трамваю Кривого Рогу.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31