-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


Куди йдуть гроші від нелегального автобізнеса?

      З початку дві тисячі сьомого року на території Дніпропетровщини скасована державна реєстрація п'ятдесяти сімох автомобілів. Більшість з них мала підробний номер кузова. Таких же самих, але невиявлених автомобілів лише в Дніпропетровську набереться не одна сотня.

      Це дуже поширене явище в Україні. На бізнесі, пов'язаному з розбиранням та збиранням автомобілів заробляють мільйони. Відразу застережемо: в бізнесі, пов'язаному з розбиранням одних та збиранням інших автомобілів, розібратись складно. Те, що приносить великі гроші, контролюється дуже поважними персонами. З іншого боку, все виглядає досить просто. БМВ рік тому попав в аварію. Автомобіль серйозно розбився, та його власник, ще не встигши залікувати травми, продав техпаспорт на БМВ людям, які з'явились в полі його зору відразу після ДТП. За техпаспорт дали більше двох тисяч доларів, але за умови, що з кузова постраждалого БМВ зріжуть номер та іншу інформацію, яка може ідентифікувати це авто.

      На авторинках на продаж виставляють багато авто, зібраних з кількох розбитих у ДТП чи нерозмитнених. Іноді навіть вдається зберегти справжній номер кузова. Якщо в ДТП уціліла передня частина автомобіля, де саме розташований номер, то місцеві Кулібіни з легкістю приєднають до нього задню частину іншого авто аналогічної моделі. Велика кількість ДТП лише сприяє цьому бізнесу. Інформація про те, що на одній з доріг Дніпропетровська сталось ДТП за участю престижних іномарок, дуже швидко доходить до людей, які зацікавлені купити розбитий автомобіль. Вартість техпаспорта та номерів кузова з такого транспортного засобу сягає кількох тисяч доларів. А вартість нерозмитненого автомобіля, на якому розмістять інші номери та підроблять техпаспорт, удвічі нижчий від його легального близнюка. Проте заплативши менше, людина не завжди виграє.

      Подібний бізнес в Україні поставлений на широку ногу. У Дніпропетровську це лише одне з місць, де розбирають авто. З одного боку розташовані кузови (більшість без номерів), з іншого — черга з автомобілів, які ще тільки будуть розбирати. Здається, це безперервний процес, зупинити який неможливо.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31