-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


Хабарництво. Чому злочин став звичайним явищем нашого життя?

      На Дніпропетровщині посадові особи попадаються на хабарях кожні три дні. Про це повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Дніпропетровської області Петро Овчар.

      У цьому році лише співробітники прокуратури викрили сорок сім фактів хабарництва. На цьому тижні правоохоронці спіймали на гарячому співробітника Дніпропетровського слідчого ізолятору. Він отримав дві тисячі доларів від родичів одного засудженого. В кабінеті слідчого затриманому стало погано, і він опинився на лікарняному ліжку. Проте слідство триває.

      Хабарництво в Україні — не явище, вже давно воно вважається стилем життя. Хіба ж можно вирішити важливі питання без кількох купюр в конверті. У цьому році задокументовані факти, коли хабарі брали голови райдержадміністрацій, їхні заступники, посадові особи різних підприємств, минулого тижня попалась суддя. Лише за п'ятнадцять тисяч доларів вона могла скасувати рішення про порушення кримінальної справи. Щоб затримати чи відсторонити суддю від роботи, потрібна згода Верховної Ради. Та там зараз не до цього, тому суддя продовжує виносити вироки іншим. А тим часом розслідується кримінальна справа, порушена проти неї.

      Здається, грошима можна вирішити будь-яке питання. Якщо заплатити виконавчій службі, вона може не виконувати рішення суду. З керівником підприємства, яке повинно було за позовом виплатити чималу суму, розмова була короткою. Хабарника затримали на гарячому, незважаючи на його обережність. Чого тільки не видумують зловмисники, щоб безкарно отримати хабар. Якщо хитрощі не допомагають і хабарник опиняється в кабінеті слідчого, то він, як правило, тут же починає хворіти. Під час хвороби є час, щоб подумати, як відповісти на питання слідчого. Якщо нічого не виходить, можна знову покласти в конверт гроші й віднести їх, наприклад, до суду. Адже той може скасувати постанову про порушення кримінальної справи. До речі, до суду доходять не більше половини розслідуваних кримінальних справ за фактами хабарів.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31