-

   

   





 
Amwika -       , ,


5 канал, http://5tv.com.ua


Куди поділися кошти від продажу "Криворіжсталі" знає лише той, хто їх взяв

      У Верховній Раді розглядали звіт тимчасової слідчої комісії з розслідування використання коштів, отриманих від приватизації «Криворіжсталі». Утім, куди поділися кошти знає лише той, хто їх взяв, а хто їх взяв - наразі невідомо, передає кореспондент "5 каналу".

      Принаймні, у парламенті про це не довідалися, попри те, що звітував голова тимчасової слідчої комісії, яка займалася цим питанням.

      За словами кореспондента 5 каналу, для голови цієї слідчої комісії - депутата від БЮТ Андрія Сенченка - звітування завершилось доволі плачевно. Антикризова коаліція (АКК) зняла його з посади і призначила свого представника - депутата від фракції Регіонів пана Геллера. Зазначимо, що голосування відбулося, не дивлячись на те, що депутатів у залі було значно менше, ніж та кількість голосів ЗА, яка висвітиласт на табло. АКК вважає, що на жодне питання, які мала з'ясувати слідча комісія, відповідей не надали. І зі звіту не стало зрозуміло - куди саме поділися кошти від приватизації Криворіжсталі - антикризовики називали мільярдні суми, яких не можуть дорахуватися.

      Після звіту виступив регіонал Чечетов (колись він очолював Фонд держмайна), який розкритикував звіт комісії і звинуватив "помаранчевих" у розкраданні коштів, які були отримані від приватизації "Криворіжсталі".

      Михайло Чечетов, народний депутат, Партія Регіонів: [кричить - ред.] "Куда делись 15 миллиардов народных денег!?!? Я думаю, что помаранчевая банда часть денег использовала на выборы прошлые, которые успешно и провалила - есть Бог на свете и справедливость восторжествовала!,- а часть денег припрятала, наверное, на досрочные выборы!!! Вот почему понятна активность Тимошенко - "давайте досрочно выборы проводить"!!!!!! И тут строит из себя мать Терезу, да!!!! Та навержное ж деньги от Криворожстали припрятали и будут использовать на эти выборы!!!! Но есть Бог на свете!!! Да!!! Найдём мы эти деньги!!!" [аплодисменти - ред.]

      Андрій Сенченко в кулуарах поскаржився журналістам на те, що комісії не виділили приміщення і працювати доводилося на підвіконнях у парламенті.

      Андрій Сенченко, народний депутат, БЮТ: "Я неоднократно обращался к Морозу с просьбой, с требованием решить элементарные вопросы работы комиссии. Ещё раз подчёркиваю, что работники аппарата были вынуждены вот на этих подоконниках, которые за вашими спинами, готовить материалы запросов, и все материалы работы комиссии по вечерам носить домой!"

      Лідер фракції Наша Україна В'ячеслав Кириленко вважає, що зняття голови комісії - депутата від БЮТ - є тиском на її роботу, а також свідчить про продовження узурпації влади у парламенті. А представники АКК стверджують, що це зняття є лише наслідком незадовільної роботи.

      В'ячеслав Кириленко, лідер фракції Наша Україна: "Ми не беремо участі у роботі пленарного засідання вже 4й день, тому я не знаю, яке обговорення вібдулось по Криворіжсталі. Але якщо реалізувався намір по заміні керівника комісії, як це і планувалось більшістю, то це є ще одним підтвердженням того, що узурпація влади в парламенті, неврахування думок опозиції - стає нормою для кризової коаліції в її повсякденній діяльності".

      Василь Кисельов, заступника голови фракції Партії регіонів: "Ті, хто ініціював роботу цієї комісії, самі злякалися того, що вони зробили. Тому що відповідей на запитання - куди подівалися мільярди гривень - сьогодні з доповіді голови комісії Сенченка ми не отримали. На запитання він відповів так приблизно: от рахункова палата не відповіла, а міністерство фінансів відповіло не так, як нам треба. Тому ми переконані, що вони ведуть до того, щоб згорнути це питання. І щоб показати суспільству правдиву інформацію - куди поділися кошти від Криворіжсталі, ми замінили голову цієї комісії".

      Після цього, напевно, депутати рушили шукати мільярди від Криворіжсталі, оскільки в залі залишилися працювати всього кількадесят депутатів.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31