-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


Товарам, що швидко псуються засвітили червоне світло

      Відтепер у Дніпропетровську заборонена торгівля продуктами, що швидко псуються. У зв'язку з грубими порушеннями технології приготування такий наказ видав головний санітарний лікар міста. Подібна активність пояснюється дією Закону „Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя“».

      Останнім часом епідеміологи закликають споживачів особливо уважно ставитись до продукції імпортного походження, бо там найчастіше знаходять порушення санітарних норм. Минулого року санітарно-епідеміологічні служби зафіксували три спроби завезення на територію Дніпропетровщини великих партій неякісних продуктів з-за кордону. Один з вантажів був із молочною сумішшю для новонароджених, яка мала потрапити до однієї з лікарень міста як гуманітарна допомога. І це не поодинокі випадки невідповідності санітарним вимогам саме гуманітарної допомоги.

      А загалом за минулий рік санітарною службою зроблено більше трьох тисяч експертиз імпортного товару. Це не тільки продукти харчування, але й іграшки, споживчі товари та інше. На все перевірене епідеміологи дають гарантію — небезпека не загрожує. А ось все, на що немає відповідних висновків санітарно-епідеміологічних експертиз, купувати не рекомендують. Попередити появу нелегальних та неякісних товарів на українському ринку, за словами санітарних служб, поки неможливо. За всім услідкувати важко. Нечесних реалізаторів не лякають адміністративна відповідальність та штрафи.

      Та це не єдина проблема .Санітарні норми доволі часто порушуються ще й безпосередньо при продажу у магазинах та супермаркетах. У кращому випадку це вдається вчасно виявити. У цьому році Дніпропетровська обласна санітарно-епідеміологічна служба поставила за мету наблизити свої методи експертизи якості товарів до міжнародних стандартів. Та, як і раніше, гострим залишається питання оснащення новітнім обладнанням лабораторій. Справа в тому, що вже зараз важко виявити на застарілому обладнанні деякі сучасні шкідливі добавки та компоненти у продуктах, що це значно впливає на епідеміологічне благополуччя населення Дніпропетровщини.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31