-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


Знову про екологію. І знову невтішні дані.

      Екологічний стан Дніпропетровщини за минулий рік не покращився, незважаючи на впровадження численних природоохоронних програм, констатували сьогодні представники обласної влади та екологічних служб. Псують атмосферне повітря промислові гіганти Кривого Рогу, Дніпропетровська та Дніпродзержинська. Вони й одні з винуватців техногенного навантаження водних артерій. На початку нового року чиновники, керівники підприємств та екологи знову сіли за круглий стіл з надією знайти вихід з глухого кута.

      У невеличкій залі сила — силенна представників різних структур та гілок влади. Хто прийшов послухати, а хтось і мав що сказати на тему екологічного стану нашого регіону. Почала голова облдержадміністрації. Спочатку віддалившись від теми, вона зазначила, чого досягли в головних питаннях, які ставили перед собою на початку 2006, в житлово-комунальній, фінансовій та оздоровчій сферах. Виявилось: маємо непогані результати.

      В пріоритетних в році минулому було й питання екології, та вирішити його, як-то кажуть, не судилось. Як мали великий процент шкідливих викидів в атмосферу, так і маємо. Не змінився й стан річок, не зрушила з місця проблема з вивозом сміття. Своє безсилля влада визнає. Лякання керівників підприємств, які не дотримуються природоохоронних норм, штрафами докорінно нічого не змінило. В цьому році методи контролю новизною не відзначаються.

      На совість керівників підприємств покладаються й екологи, а ще плекають вони надію: місцеві комунальні підприємства за розум візьмуться. Не тільки ж промислові гіганти екологічний стан псують, зауважили присутні. Побутові відходи, що вивозяться не регулярно, — картини не покращують. Та сьогодні, як заявила губернатор, нікого штрафувати не будуть, а тільки вислухають варіанти подолання кризи. Після чого всі з полегшенням зітхнули і почали розмірковувати над програмою поліпшення екологічного стану області за рахунок зменшення забруднення довкілля підприємствам на 2006 -2015 роки. Начальник управління навколишнього середовища зазначив: програму вже почали реалізовувати, а разом з тим і карати тих, хто ослухався.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31