-

   

   





 
Amwika -       , ,

Артур Терещенко, Петро Сердюк
НТН, http://ntn.tv


У Кривому Розі троє злочинців напали на домівку місцевого підприємця

      Господаря побили і зв’язали, а потім спокійно забрали гроші та електроніку. Все це сталося в присутності 9-місячної дитини постраждалого.

      До криворізької міліції зателефонував сам постраждалий. Знервованим голосом він повідомив, що на його оселю напали.

      Андрій Лисаков, перший заступник начальника Центрально-міського РВ міліції м. Кривий Ріг: «Ночью три человека в масках ворвались в его дом, связали его и завладели принадлежащим ему имуществом: деньгами в сумме 2 600 долларов США, телевизор, DVD и мобильный телефон».

      Мовчазним свідком злочину став 9-місячний син господаря. Мати хлопчика на той час була в пологовому відділенні лікарні: подружжя чекає на поповнення. Постраждалий радів хіба з того, що вона не побачила весь жах на власні очі.

      Тим часом правоохоронці висунули припущення: до злочину причетні особи, які добре знали господарів: про це свідчила характерна поведінка нападників.

      Андрій Лисаков, перший заступник начальника Центрально-міського РВ міліції м. Кривий Ріг: «Передвигались по адресу очень уверенно, быстро и легко находили деньги, имущество, документы на телевизор, DVD».

      Вже за кілька днів кримінальну трійцю, в складі якої є колишні в’язні, вдалося таки затримати.

      Олександр Полівода, оперуповноважений Центрально-міського РВ міліції м. Кривий Ріг: «Часть денег они уже успели потратить, часть денег были изъяты и значит такой момент: мать одного из задержанных сама добровольно выдала 400 долларов, которые преступник объяснил, что это с этого же грабежа деньги он спрятал дома. Она их нашла и добровольно выдала сотрудникам милиции».

      Під час допитів стало відомо, що злочин затриманим замовили. Ім‘я замовника і стало найцікавішою обставиною справи.

      Андрій Лисаков, перший заступник начальника Центрально-міського РВ міліції м. Кривий Ріг: «Удивились даже сотрудники уголовного розыска. В процессе опроса задержанных было установлено, что жена нашего потерпевшего Т. заранее спланировала данное преступление, находясь в начале сентября на праздновании своего дня рождения с одним из своих знакомых. Заранее договорилась о том, что муж с братом будут продавать квартиру, будет крупная сумма денег в доме. Вот она собирается с ним разводиться, и поэтому организовала такое разбойное нападение».

      Сергій, підозрюваний: «Она меня очень долго убалтывала на это дело. Уболтала на свою голову».

      20-річний Сергій розповідає: до злочину готувалися ретельно. Навіть переглядали деякі кінострічки.

      Сергій, підозрюваний: «Он знал меня в лицо, он знал и моего кума в лицо, третьего он в лицо не знал, но на всякий случай, то есть у нас из масок было – на голове вязаная шапка темного цвета, вот, и платок».

      Під час нападу злочинці постійно підтримували телефонний зв’язок із замовницею. Саме вона давала настанови, як лупцювати чоловіка, та детально розповідала, де шукати гроші.

      Сергій, підозрюваний: «Били палками, там это самое, забирали DVD, телевизор, ну, и деньги естественно».

      Та кмітлива замовниця не врахувала, що ділитися з нею здобиччю молодики навіть і не збиралися. Тож вона в будь-якому випадку залишилася би біля розбитого корита.

      Сусідка: «Впервые я слышу, чтобы собственная жена просто заказывала ограбление мужа. Но я не знаю, что у них там такое случилось, но в это время, я знаю, муж был с ребенком. Ребенок очень маленький. Но это было ужасно, ну, мы когда узнали, то все соседи просто на ушах стоят как бы. Очень необычное происшествие».

      Тепер троє грабіжників – за ґратами. Їм загрожує, щонайменше, 5 років в‘язниці. До організаторки злочину, з огляду на її вагітність, суд буде гуманнішим. Тому правники прогнозують їй умовний термін покарання.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31