-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


Прес-конференція прокурора


Notice: Undefined variable: data in /home/krog/public_html/news/view.php on line 55
      Після довготривалої перерви велику прес-конференцію провів прокурор Дніпропетровської області Володимир Шуба. До зустрічі з пресою він підготувався добре, і сенсаціями сипав направо і наліво.

      Головна з них: прокуратура вважає незаконним встановлення нових комунальних тарифів у Дніпропетровську. Тарифи, як найсмачніше, обласний прокурор залишив на десерт. А почати вирішив з більш загальних питань. Одне з них — народна земля. Точніше, її протизаконне використання заповзятливими бізнесменами. В сусідній з обласним центром Орловщині усе узбережжя Самари розкуплене на клаптики: як не приватна зона відпочинку, так кафе. Претензії прокуратури бізнесмени сприймають спокійно: вони не приховують, що за мальовничу землю вже розплатились з ким надо. Поки у прокуратурі триває бійка за обласні землі, Володимир Шуба коментує і бійку навкруги «Озерки». Точніше, намагається коментувати. Усе, що зрозуміло з його слів, то це те, що йому нічого не зрозуміло. Маються на увазі юридичні протиріччя і протиріччя зацікавлених сторін навколо цієї справи.

      І, нарешті, комунальні тарифи. В існуючому законодавстві, говорить Володимир Шуба, є певні незрозумілості. Установу, яка має право встановлювати тарифи, чітко не визначено. Але у прокуратурі вважають: на це має право лише депутатський корпус. Дніпропетровський міськвиконком, навпаки, взяв цю функцію на себе — і зробив це даремно, запевняє обласний прокурор. Адже вже у цю п'ятницю з цього приводу місцеві чиновники отримають офіційний протест прокуратури. Втім заздалегідь святкувати проанонсовані прокурором події споживачам все ж таки не варто. У справі з тарифами занадто багато зацікавлених сторін, і реальним є варіант, коли міськвиконком таки винесе це питання на сесію, як того вимагає прокуратура, і сесія його затвердить.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31