-

   

   





 
Amwika -       , ,


11 канал, http://www.11channel.dp.ua


Обласна прокуратура відкрила кримінальні справи відносно порушень у водопостачальних підприємствах області

      Одразу три комунальних підприємства — «Дніпрооблводоканал» та міські водоканали Дніпропетровська і Дніпродзержинська — стали фігурантами у кримінальних справах, заведених обласною прокуратурою. За матеріалами слідства можна видавати посібник під назвою «Як обдурити державу і штучно зробити своє підприємство збитковим».

      Першим у списку претендентів на досудове слідство стоїть «Дніпрооблводоканал». Підприємство, яке протягом довгого часу клопоче про підвищення тарифів на воду, можна вважати справжнім віртуозом у приховуванні власних прибутків. Виявляється, офіційно збитковий Облводоканал протягом двох років реалізував питну воду без ліцензії і внаслідок цього побагатшав на п'ятдесят три мільйони гривень. Ще одна дрібничка — „бідне“ підприємство перераховує більш ніж двісті тисяч гривень на рахунок невідомої фірми. Фірма офіційно ліквідується — ліквідуються і гроші. Довгий список законодавчих непорозумінь у діяльності Облводоканалу продовжує озвучувати заступник обласного прокурора.

      Наступні фігуранти досудового слідства — міські водоканали Дніпродзержинська та Дніпропетровська. Перший з початку поточного року отримує тридцять три мільйони гривень, а за отриману воду розраховується всього п'ятьма мільйонами. Другий хронічний боржник — Дніпроводоканал, отримавши від населення сто двадцять два мільйони гривень, в Облводоканал перераховує лише вісім. Облводоканал скаржиться у прокуратуру та проводе розслідування, і тепер, у свою чергу, скаржиться на міські водоканали журналістам.

      Безперечно, сенсаційно цікаві подробиці. Втім є ще одна, не менш цікава деталь, обласною прокуратурою не озвучена. А саме, чого бракувало правоохоронцям для того, щоб розпочати слідство ще два роки тому, коли порушення тільки почали фігурувати у звітах комунальних підприємств. І чому прокуратура спохватилась лише зараз, коли махати кулаками, м'яко кажучи, запізно.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31