-

   

   





 
Amwika -       , ,

Прес-служба голови облдержадміністрації
Дніпропетровська обласна державна адміністрація, http://www.adm.dp.gov.ua


У Дніпродзержинську відкрито перше техногенне родовище корисних копалин штучного походження

      Перспективи видобутку корисних копалин з промислових відходів обговорювали на першій Міжнародній науково-практичній конференції у Дніпродзержинську вчені з основних промислових регіонів України, Німеччини, Росії та Казахстану. В роботі конференції взяв участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Сергєєв.

      Наразі питання накопичення та утилізації промислових відходів є найактуальнішим для промислових регіонів України, оскільки більша частина відходів містить шкідливі для навколишнього природного середовища та населення речовини. Учасники конференції зазначали, що Дніпропетровщина є другою серед регіонів України по техногенному навантаженню. На початок цього року в області накопичено вже понад 8,3 млрд. т промислових відходів. Основну частку складають відходи гірничо-металургійного комплексу. На території Дніпродзержинська нині зосереджено 52 млн. т відходів, більша частина яких радіоактивна. Велика кількість таких відходів зосереджена у Кривому Розі та П’ятихатках.

      Вчені переконані, що такі відходи можливо перетворити на цінну виробничу сировину шляхом переробки та отримання з них корисних продуктів. Позитивний приклад роботи в цьому напрямку – введення в експлуатацію першого в Україні техногенного родовища вуглевмісних відходів. Очікується, що завдяки роботі цього Дніпродзержинського підприємства зменшиться негативний вплив на здоров’я населення та можливо суттєво скоротити споживання невідновлюваних природних ресурсів.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31