-

   

   





 
Amwika -       , ,

Прес-служба голови облдержадміністрації
Дніпропетровська обласна державна адміністрація, http://www.adm.dp.ua


В облдержадміністрації відбулася нарада з питань упередження захворювань пташиним грипом

      Захід, на якому були присутні керівники ветеринарної, санітарної служб, Дніпропетровської регіональної митниці, охорони здоров’я, проходив під головуванням першого заступника губернатора Володимира Альохіна. Присутні обговорювали заходи, які проводяться в області, для запобігання занесення і недопущення поширення високопатогенного грипу птиці та мінімізації можливих наслідків пандемії грипу.

      Зараз посилено контроль за надходженням на територію області тварин, птиці, сировини та продукції тваринного походження. Ввіз продукції птахівництва з деяких країн та регіонів, де виявлено пташиний грип, категорично заборонено. Значно посилено контроль за об’єктами виробництва, зберігання та реалізації птахопродукції, постійно проводяться перевірки на ринках, де продають м'ясо птиці, вирощеної у домашніх господарствах. Систематично проводиться серологічний моніторинг захворювань птиці, у тому числі дикої, перелітної та синантропної. «За результатами усіх перевірок захворювання птиці на грип у нашому регіоні не виявлено», - запевнив начальник управління державної ветеринарної медицини Дніпропетровської області Леонід Короленко.

      Незважаючи на те, що стан справ задовільний і контрольований, втрачати пильності ні в якому разі не можна, - дійшли до висновку учасники наради. Було прийнято рішення про необхідність проведення учбово-тренувальних занять на місцях, завдяки чому можна буде виявити недоліки у роботі протиепізоотичних бригад та виправити їх. Також було визнано необхідність подальшого систематичного інформування населення щодо ситуації з пташиним грипом.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31