-

   

   





 
Amwika -       , ,


Гаряча Лінія, http://hotline.net.ua


Керівники «Криворіжгазу» довели підприємство до банкрутства

      Прокуратура Кривого Рогу висунула звинувачення голові правління і головному бухгалтеру державного відкритого акціонерного товариства «Криворіжгаз» за статтями Кримінального кодексу України (розтрата майна в особливо великих розмірах, доведення підприємства до банкрутства і зловживання службовим становищем).

      Про це сьогодні на брифінгу в Дніпропетровську повідомив прокурор Кривого Рогу Сергій Борисов, передає ForUm з посиланням на «УНІАН».

      За його словами, протягом 2002-2005 рр. вказані посадовці «Кріворіжгазу» укладали явно невигідні угоди про продаж векселів ВАТ КГМК «Криворіжсталь», реалізовуючи їх за 50% вартості, що завдало підприємству збитків в розмірі 7,5 млн. грн.

      Борисов наголосив, що керівництво ВАТ «Криворіжгаз» виступило з ініціативою про частковий розрахунок простим векселем, емітованим ВАТ «Криворіжсталь». В результаті цього «Криворіжгазу» було видано 35 простих векселів на загальну суму близько 15 млн. грн. Після отримання векселів керівники «Криворіжгазу», діючи на користь третіх осіб всупереч інтересам служби, не пред'являючи векселя до сплати на «Криворіжсталь», реалізували їх одному з приватних підприємств Києва з дисконтом в 50%. При цьому ВАТ «Криворіжгаз» заборгував НАК «Нафтогаз України» 8 млн. грн. Після цього керівники «Криворіжгазу» стали ініціаторами процедури банкрутства підприємства.

      Прокурор Кривого Рогу відзначив, що після порушення стосовно посадовців «Криворіжгазу» кримінальних справ банкрутство підприємства було припинено.

      Зараз головний бухгалтер ВАТ «Криворіжгаз» затриманий. Враховуючи стан здоров'я голови правління вказаного ВАТ, стосовно нього вибрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. За словами прокурора Кривого Рогу, в кінці січня зазначені кримінальні справи будуть направлені в суд.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31