-

   

   





 
Amwika -       , ,


Гаряча Лінія, http://hotline.net.ua


На Дніпропетровщині труять дітей!

      При виробництві продуктів для дитячого харчування спеціалізовані підприємства Дніпропетровської області використовують неякісну, а часом – небезпечну для життя, продукцію.

      Про це свідчать результати перевірки якості та безпеки сировини та продовольчих товарів у дитячих комбінатах №5 та №11 Дніпропетровщини, яку провели спеціалісти ДП «Дніпростандартметрологія» та Головного Дніпропетровського обласного управління у справах захисту прав споживачів у зв’язку з випадками отруєння дітей – вихованців дошкільних навчальних закладів м. Синельникове. Як повідомили у прес-службі Держспоживстандарту, серед основних порушень: використання нестандартної продовольчої сировини і харчових продуктів, як встановлених товаровиробників, так і невідомого виробництва; з вичерпаним терміном придатності; без необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про них; відсутність документів, що підтверджують якість та безпеку товарів.

      В обох дитячих комбінатах фахівці управління зафіксували недостатню кількість холодильного обладнання для зберігання продуктів харчування, відсутність спецодягу у співробітників харчоблоку.

      У коморі дитячого дошкільного комбінату №5, де харчувались раніше 80 дітей, фахівці Головного Дніпропетровського обласного управління у справах захисту прав споживачів встановили наявність і факти використання олії соняшникової невідомого походження, розлитої у петф-пляшки повторного використання з-під різних напоїв зі зрізаними горловинами.

      Через вичерпаний термін придатності знято з реалізації какао-порошок, а через відсутність супровідних документів про якість та безпеку – ще п’ять найменувань продовольчих товарів. Аналогічні порушення встановлені й при перевірці комори дитячого дошкільного комбінату №11, де раніше харчувалось 50 дітей. Наразі експлуатацію даних дитячих комбінатів тимчасово призупинено.

      Також фахівці ДП «Дніпростандартметрологія» провели перевірку щодо додержання вимог стандартів, норм і правил на ТОВ «Синельниківський молочний завод», який нині тимчасово зупинений Постановою головного державного санітарного лікаря м. Синельникове. За результатами перевірки молокозаводу складено акт про заборону реалізації продукції. Також встановлені суб’єкти господарювання – постачальники сировини, що надходить на підприємство для подальшої переробки.

      Матеріали перевірок передані до правоохоронних органів, вжито заходів згідно з чинним законодавством.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31