-

   

   





 
Amwika -       , ,

Прес-служба обласної ради
Дніпропетровська обласна рада, http://www.oblrada.dp.ua


Екологічна криза Криворізького регіону вимагає активних дій

      21 грудня поточного року у Криворізькому регіоні відбулось виїзне засідання постійної комісії облради з питань охорони довкілля та використання природних ресурсів, яке провів її голова Сергій Юхименко.

      Екологічний стан м.Кривого Рогу та Криворізького району, - відзначали учасники засідання, - залишається важким і потребує подальшого впровадження масштабних природних заходів. Для цього у 2005 році на їх виконання обласним бюджетом було передбачено 26,7 млн.грн., з яких профінансовано 21,7 млн.грн. (81%).

      За обсягом промислових відходів місто посідає одне з перших міць на Дніпропетровщині. Щорічно тут утворюється близько 60 млн.т промислових відходів. Крім того, останнім часом в регіоні спостерігається значне підвищення рівня ґрунтових вод. На сьогоднішній день в м.Кривому Розі підтоплено понад 11 тис.га. Така ситуація призводить до порушення природної рівноваги у водному балансі, негативно позначається на стані довкілля та загрожує виникненням надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

      Ще однією проблемою, яка потребує невідкладного вирішення для Криворіжжя, залишається стан поводження з непридатними та забороненими до використання пестицидами. На сьогоднішній день на території району знаходиться 292 тонни отрутохімікатів, які потребують негайного знищення. Проте ситуація не вирішується з причини незадовільного фінансування та відсутності системного підходу до вирішення цієї проблеми.

      У зв’язку з завершенням дії еколого-економічного експерименту у м.Кривому Розі, який сприяв залученню державних коштів для виконання у місті природоохоронних заходів, екологічна ситуація в районі та місті викликає серйозне занепокоєння депутатської групи обласної ради.. З цього приводу у міській раді було проведено нараду, на якій обговорювались питання подолання екологічної кризи. Члени постійної комісії обласної ради з питань охорони довкілля та використання природних ресурсів запропонували розробити стратегічний план щодо виходу з екологічної кризи міста Кривого Рогу та Криворізького району на 2006 рік.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31