-

   

   





 
Amwika -       , ,

Прес-служба голови облдержадміністрації
Дніпропетровська обласна державна адміністрація, http://www.adm.dp.ua


Голова облдержадміністрації Надія Дєєва побувала у ряді районів області

      Голова облдержадміністрації Надія Дєєва продовжує робочі поїздки по районам області. За останні дні вона відвідала Дніпропетровський, Новомосковський, Криворізький та Софіївський райони. Мета робочої поїздки визначення та вирішення проблем мешканців цих районів у медичному обслуговуваннї та створенні дітям нормальних умов для навчання і виховання. Особливо Надія Дєєва відзначила оснащеність, стан лікування у районній лікарні Дніпропетровського району. Вона відзначила, що при однаковому фінансуванню районних лікарень, але при старанному підході до справи як керівництва району так і лікарні, можна мати все ж таки й кращий результат, ніж, приміром, в Криничанському та Царичанському районах.

      Як приклад турботи про дітей, голова облдержадміністрації відзначила дитячий будинок №1 у Дніпропетровському районі та дитячий комбінат у с. Орловщина Новомосковського району, де навіть є інтернатна група. Тут піклуються і про виховання дітей, і про утримання, дарують тепло і затишок. Цим закладам Надія Миколаївна пообіцяла і допомогу, підтримку. А досвід роботи селищної Орловської ради, яка кожну копійку спрямовує на соціальні потреби запропонувала переймати іншим керівникам в області.

      Надія Дєєва побувала також в Криворізькій центральній районній лікарні та фельдшерсько-акушерському пункті у с. Новоюлівка Софіївського району, де поцікавилася як в медичних закладах проводиться обстеження населення на туберкульоз, онкологічні захворювання, СНІД. Перед керівниками відповідних управлінь та головами Криворізької та Софіївської райдержадміністрацій губернатор поставила завдання покращити забезпечення лікарень медикаментами, особливо ФАПи та дільничні лікарні в селах і надавати медичне обслуговування обов’язково безкоштовно. А також розглянути питання закупки нового медичного інструментарію для фізіотерапевтичного та гінекологічного відділень районної лікарні. Вона підкреслила, що окремі деталі, які побачила під час поїздки – негативні. Тому владі необхідно змінити підходи до роботи у сфері охорони здоров’я, щоб кожен громадянин мав можливості отримати нормальні послуги.

      Також Надія Дєєва відвідала два заклади освіти: дитячий садок у с. Новопілля Криворізького району та спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку в с. Жовтневе Софіївського району. Вона привезла в подарунок дітям побутову техніку та солодощі. Поспілкувалася із керівниками закладів та вихователями. Під час розмови з’ясувалося, що для дитячого садка потрібен комп’ютер, іграшки і ремонт даху дошкільного закладу. Губернатор сприятиме вирішенню цих проблем.

      А роботу будинку-інтернату голова облдержадміністрації оцінила як приклад гарного господарювання та піклування про дітей. Ця школа єдина в Дніпропетровській області, що має власне господарство: 126 га землі, свиноферму, млин, пекарню, 5 тракторів для обробітку ґрунту. Хоча навчальний заклад отримує такі ж кошти з бюджету як і інші, та умови проживання і навчання дітей тут кращі.

      Голова облдержадміністрації основним завданням влади назвала виявлення всіх проблемних питань в охороні здоров’я, освіті та загалом соціальній сфері Дніпропетровщини та вирішення їх з керівниками районів.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31