-

   

   





 
Amwika -       , ,

Андрій Якуненко, прес-офіцер податкової міліції
ДПА у Дніпропетровській області, http://www.dpa.dp.ua


Виготовлену зі склоочисника горілку можна було купити у кафе “Веселий гірник”

      У ході операції “Контрабанді – стоп!” співробітники податкової міліції Кривого Рогу ліквідували підпільний цех, у якому розливалася фальсифікована горілка, небезпечна для здоров’я людей.

      35-річний місцевий приватний підприємець Валерій Б., який орендував для своєї нелегальної діяльності гараж на одному приватному подвір’ї, виготовляв “лівак” з автомобільного склоочисника “Мозаїка”, який змішувався з водою без будь-якого попереднього очищення. На пляшки наклеювалися етикетки “Пшенична”, “Староруська”, “Княжий келих”, а також фальшиві марки акцизного збору без захисного голографічного елемента з однаковими серією і номером.

      Готове пійло продавалося у кафе “Веселий гірник”, кафе-магазині “Парадиз” і в торговому комплексі на зупинці міського транспорту на житловому масиві КРЕС.

      У результаті санкціонованого судом огляду підпільного цеху оперативники податкової міліції знайшли 82 каністри склоочисника “Мозаїка”, більше трьох тисяч фальшивих акцизних марок, 1300 півлітрових пляшок готової “продукції” та інші матеріали для масового виробництва горілки. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей перевищує 12 тис. гривень.

      Організатора нелегального виробництва затримано. У відношенні його порушено кримінальну справу, ведеться слідство.

      У квітні цього року в Дніпропетровській області вже зафіксовано випадок смерті від отруєння фальсифікованою горілкою, виготовленої з “Мозаїки”, яка містить діетилфталат і денатурований спирт.

      Як повідомив начальник обласного управління податкової міліції Андрій Головач, з початку року на Дніпропетровщині з незаконного обігу вилучено підакцизних та інших споживчих товарів на 10,3 млн. гривень, виявлено 74 підпільні цехи, у 33-х з яких розливалися фальсифіковані алкогольні напої. За незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ст. 204 КК України), а також за незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору (ст. 216 КК України) порушено загалом 114 кримінальних справ.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31