-

   

   





 
Amwika -       , ,


Департамент зв’язків з громадськістю МВС України, http://mvsinfo.gov.ua


Виявлення порушення законності відчуження оздоровчого комплексу ВАТ «Криворізький залізорудний комбінат»

      Як повідомив Департамент зв’язків з громадськістю міністерства внутрішніх справ України, працівники Управління МВС України в Херсонській області спільно з обласною прокуратурою здійснили перевірку законності відчуження одного із оздоровчих комплексів міста Скадовськ, що належить відкритому АТ „Криворізький залізорудний комбінат”. Під час перевірки було встановлено, що станом на 20 липня 2002 року під час корпоратизації низки державних підприємств гірничорудної промисловості України зазначений оздоровчий комплекс перебував на балансі ВАТ „Криворізький залізорудний комбінат” і не входив до статутного фонду підприємства.

      Державна акціонерна компанія „Укррудпром”, що здійснювала управління корпоративними правами вказаного підприємства, у серпні 2002 року внесла клопотання до Мінпромполітики України про виключення оздоровчого комплексу з переліку державного майна, що підлягає приватизації. Однак у квітні 2003 року ВАТ „Криворізький залізорудний комбінат” порушує клопотання перед засновниками: ДАК „Укррудпром” та Мінпромполітики про включення цього оздоровчого комплексу до уставного фонду підприємства, а замість цього пропонує вивести з уставного фонду триповерхову будівлю, розташовану у м. Кривий Ріг, і використовувати її для розміщення державних установ.

      Мініпромполітики України в особі держсекретаря Міністерства, розглянувши вказані клопотання, дає згоду на включення до статутного фонду підприємства цієї бази відпочинку балансовою вартістю 918 тис. гривень та виведення з нього зазначеної триповерхової будівлі, також балансовою вартістю 918 тис. гривень, з подальшою безоплатною її передачею на баланс Криворізької міської державної адміністрації, тобто - у комунальну власність.

      Водночас відомо, що розпоряджатися державним майном, що не увійшло до статутних фондів державних підприємств, має Фонд держмайна України, а у безоплатне користування можуть передаватися лише об’єкти житлового фонду цих підприємств.

      Таким чином, має місце факт незаконного роздержавлення майна, чим завдано збитків державним інтересам на суму понад 1 млн. гривень.

      Нещодавно за даним фактом прокуратурою Херсонської області порушено кримінальну справу стосовно посадових осіб Мінпромполітики України за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. На даний час проводиться подальша перевірка щодо видання Херсонським міським головою розпоряджень, якими змінювалися прибутки та видатки міського бюджету всупереч встановленому чинним законодавством порядку.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31