-

   

   





 
Amwika -       , ,


Державна Податкова Адміністрація у Дніпропетровській обл., http://www.dpa.dp.ua


“Гаряча лінія” у Північній МДПІ

      19 липня 2005 р. першим заступником начальника Північної МДПІ у м.Кривому Розі Сорокіною Л.М. проведено сеанс телефонного зв’язку “гаряча лінія” з питань оподаткування податком на додану вартість. В ході сеансу абоненти отримали відповіді на наступні питання:

      - Чи повинен платник податку, що працює на спрощеній системі оподаткування зі сплатою єдиного податку, зареєструватись платником податком на додану вартість?

      Законом України від 03.06.05 р. № 2642-IV “Про внесення змін до деяких законів України” внесено зміни до Закону України “Про податок на додану вартість”, зокрема з п.п.2.3.1 п.2.3 ст.2 вилучено слова “незалежно від того, який режим оподаткування використовує така особа згідно з законодавством”. Таким чином, суб’єкти спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності з дати набуття чинності вказаним Законом (з 30.06.2005 р.) незалежно від загальної суми від здійснення ними операцій з поставки товарів та послуг отримали право не реєструватись в якості платників ПДВ на підставі п.п. 2.3.1 п.2.3 ст.2 Закону.

      - Які документи слід надати до податкової інспекції з метою виключення з реєстрації платника ПДВ –“єдинника”, який був зареєстрований відповідно до Закону від 25.03.05 р. №2505-IV?

      З метою виключення з реєстрації платника ПДВ до податкової інспекції слід надати заяву про виключення з Реєстру платника ПДВ за ф. №3-Р (додаток № 3 до Положення про Реєстр платників податку на додану вартість, затверджений наказом Державної податкової адміністрації України від 01.03.2000 №79 зі змінами та доповненнями), Свідоцтво про реєстрацію та всі його завірені копії. При цьому платники, виключені з реєстру, зобов’язані надати податкову декларацію з податку на додану вартість за останній податковий період, що визначається у порядку визначеному шістнадцятим абзацом п.9.8 ст.9 Закону України “Про податок на додану вартість”.

      - В яких випадках платник податку на додану вартість повинен перейти з квартальної звітності на місячну?

      Відповідно до п.п.7.8.2 п. 7.8 ст.7 Закону України від 03.04.1997 №168/97-ВР “Про податок на додану вартість” платник податку, обсяг оподаткованих операцій у якого за останні дванадцять місяців перевищує 300 тис. грн. без ПДВ повинен перейти на місячний період звітності, починаючи з місяця в якому буде досягнуто таке перевищення. Причому в декларації за цей місяць (у нижній частині розділу ІІІ) роблять спеціальну відмітку про такий перехід.

      - Які суб?єкти господарювання повинні звітувати за скороченою формою декларації по податку на додану вартість?

      Згідно Порядку заповнення та подання податкової декларації з податку на додану вартість (затверджено наказом ДПА України від 30.05.97№166 у редакції наказу від 15.06.2005 №213) скорочена форма декларації передбачена лише для тих суб’єктів підприємницької діяльності, хто застосовує спеціальний режим розрахунків з бюджетом, встановлений п.п. 11.21 і 11.29 Закону про ПДВ, а саме:
      - переробні підприємства, які нараховують дотації сільгоспвиробникам за продані ними молоко і м’ясо живою вагою;
      - сільгосппідприємства, які займаються реалізацією молока, худоби, птиці, вовни, а також молочної продукції та м’ясопродуктів, вироблених у власних переробних цехах;
      - сільгосптоваровиробники, які здійснюють операції з поставки (робіт, послуг) власного виробництва, включаючи продукцію (крім підакцизних товарів), виготовлену на давальницьких умовах із власної сільгоспсировини.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31