-

   

   





 
Amwika -       , ,


Департамент зв’язків з громадськістю МВС України, http://mvsinfo.gov.ua


Кримінальна хроніка

      У місті Дніпропетровську затримано раніше судимого чоловіка без певного місця проживання та роботи, який 6 липня в покинутому будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв сокирою вбив невідомого чоловіка. Заходи щодо встановлення особи потерпілого тривають.

      3 липня в місті Нікополі Дніпропетровської області у власній квартирі було знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями пенсіонерку, яка невдовзі померла в лікарні. Вжитими заходами затримано 41-річного онука потерпілої, який 23 червня під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, поранив бабусю ножем і втік з квартири.

      На Дніпропетровщині порушено дві кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 КК України – зловживання владою або службовим становищем. Так, голова одного з колективних фермерських господарств упродовж останніх двох років незаконно реалізовував приватним підприємствам області насіння пшениці, соняшника та ячменю, яке перебувало у заставі за раніше отриманим у банку кредитом. Фермер завдав банку збитки на суму 2,6 млн. гривень. Ще одну кримінальну справу порушено відносно посадовців одного з відкритих акціонерних товариств, які не виконали рішення Вищого Арбітражного суду України щодо відвантаження 94,9 тис. тонн залізорудного концентрату, чим завдали отримувачу збитки на суму 1,4 млн. доларів США.

      У Дніпропетровську порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України відносно посадовців двох товариств з обмеженою відповідальністю. Вони, зловживаючи службовим становищем, протягом 2003 – 2004 років за рахунок фіктивних експортних операцій з продажу устаткування виробництва Нікопольського ливарного заводу сформували податковий кредит на загальну суму 1,6 млн. грн. У подальшому його було зараховано на рахунок платежів ПДВ із операцій імпорту зерна одному з російських товариств, чим завдали збитки державі на суму 1,2 млн. гривень.

      У Дніпропетровську до міліції звернувся житель міста Підгороднього з заявою проте, що годину тому двоє невідомих, яких він підвозив, під загрозою предмета, схожого на пістолет, заволоділи його автомобілем “Жигулі”. Вжитими заходами зазначену машину було виявлено на автодорозі поблизу села Чумаки. На вимоги працівників міліції зупинитися водій не реагував, натомість збільшив швидкість і почав тікати. Під час переслідування працівник міліції пострілом з табельного пістолета Макарова пошкодив колесо автомашини, після чого правопорушників було затримано. Ними виявилися жителі обласного центру 20 та 19 років. У них вилучено викрадений транспортний засіб та пневматичний пістолет “Байкал”.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31