-

   

   





 
Amwika -       , ,

Прес-служба голови облдержадміністрації
Дніпропетровська обласна державна адміністрація, http://www.adm.dp.ua


Піднято питання про визнання банкрутом „Кривбаспромводопостачання”

      На сьогоднішній день єдиної структури управління даним господарством немає. В області функціонує три підприємства державної власності, близько десяти – спільної власності територіальної громади та більше десяти відносяться до комунальної власності відповідних територіальних громад міст і селищ регіону.

      В той же час діючі закони України щодо розвитку та реформування житлово-комунального господарства, зокрема, „Про загальнодержавну програму „Питна вода України на 2006-2020 роки” зобов’язують проводити в цій галузі єдину як технічну, так і економічну політику. Метою цього повинно стати забезпечення усіх споживачів якісною питною водою і в достатній кількості, підкреслив губернатор.

      Аналізуючи виробничо-експлуатаційну діяльність підприємств цієї галузі, Юрій Єхануров відзначив, що вона є незадовільною. Дебіторсько-кредиторська заборгованість щомісяця збільшується. Через незадовільний стан з платежами за електроенергію (борг більше 170 млн. грн.) енергетиками піднято питання про визнання банкрутом державного промислового підприємства „Кривбаспромводопостачання”.

      На рівні 5-8 відсотків оплачують за спожиту електроенергію підприємства-виробники питної води „Дніпро-Західний Донбас” та „Облводоканал”. За 5 місяців поточного року „Облводоканал” заборгував за електроенергію 11,3 млн. грн., „Кривбасводоканал” заборгував підприємству „Кривбаспромводопостачання” за одержану воду більше 150 млн. грн.

      Не кращий стан з платежами за питну воду в м. Дніпропетровську – борг 60 млн. грн., м. Павлограді – 53 млн. грн., м. Дніпродзержинську – 33 млн. грн.

      Низький відсоток платежів за електроенергію підприємствами-виробниками питної води нероздільно пов’язаний з низьким рівнем платежів за виготовлену і подану до споживачів питну воду.

      Облдержадміністрація неодноразово звертала увагу міських голів на незадовільний стан з платежами за енергоносії, видано два розпорядження голови облдержадміністрації про диференційований розподіл виручки, але ці рекомендації не виконуються. Юрій Єхануров звернувся до присутніх у залі мерів міст, керівників підприємств даної галузі з тим, що до вересня поточного року необхідно затвердити регіональну програму „Питна вода області” як цього вимагає вище згаданий Закон України. А це означає, що необхідно затвердити відповідні програми в містах та районах.

      Стан справ щодо затвердження програм ускладнюється ще й тим, що не врегульовано питання тарифів на послуги водопостачання та водовідведення і практично всі підприємства працюють збитково.

      Облдержадміністрація разом з управлінням житлово-комунального господарства підготувала ряд пропозицій по виводу цієї підгалузі з економічної кризи.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31