-

   

   





 
Amwika -       , ,

Прес-служба голови облдержадміністрації
Дніпропетровська обласна державна адміністрація, http://www.adm.dp.ua


Прес – конференція голови облдержадміністрації Юрія Єханурова

      7 червня відбулася прес – конференція голови облдержадміністрації Юрія Єханурова.

      Розповідаючи про соціально – економічний розвиток області за останні 5 місяців поточного року, Юрій Єхануров відзначив, планові надходження до бюджету перевиконано в 1,8 рази; підвищено середню заробітну плату на 32,6% порівняно з відповідним періодом минулого року, до кінця року заплановано підвищити її до 1500 грн.; у 1,7 рази збільшено надходження до Пенсійного фонду; суттєво збільшено надходження до бюджету від ФПГ, малого і середнього бізнесу; за 4 місяці поточного року виросли обсяги промислового виробництва на 12,3%. Ю.Єхануров поінформував про реалізацію пріоритетних програм, зокрема, забезпечення населення області якісною питною водою; вдосконалення роботи галузі житлово-комунального господарства; насичення споживчого ринку області. Голова ОДА познайомив журналістів з новою структурою ОДА, намірами про кадрові призначення. Відповів на питання журналістів, які стосувалися стану справ навколо ВАТ „КГМК „Криворіжсталь”, Центрального ринку „Озерка”, використання земель. Серед питань, які цікавили журналістів, прозвучало питання по ліквідації АКБ „Прем”єрбанку” та проблемам вкладників.

      Юрій Єхануров повідомив, що цей процес знаходиться під контролем обласної державної адміністрації. Про його результати журналісти будуть додатково поінформовані.

      Відразу, після закінчення прес-конференції, на адресу прес-служби надійшла інформація, що 30 травня під головуванням виконуючої обов’язки заступника голови облдержадміністрації Наталії Бойцун відбулося засідання робочої групи з питань оперативного сприяння вирішенню проблем ліквідаційної процедури АКБ „Прем’єрбанк”.

      На засіданні розглянуті питання ділової співпраці учасників процесу ліквідації банку з громадською радою кредиторів АКБ „Прем’єрбанк”, яка організована з метою захисту прав кредиторів банку як фізичних так і юридичних осіб, сприянню поверненню їх коштів та надання необхідних юридичних консультацій. Також заслухано звіт ліквідатора банку про хід ліквідаційної процедури.

      За результатами засідання прийнято рішення щодо надання керівництвом ради кредиторів конкретного переліку питань та пропозицій щодо співпраці з ліквідатором банку, а також рекомендовано управлінню Нацбанка в області надати практичну допомогу ліквідатору в вирішенні проблемних питань та активізації ліквідаційної процедури.

      Ситуація, яка складається в процесі проведення процедури ліквідації АКБ „Прем’єрбанк” викликає певну занепокоєність обласної державної адміністрації. В зв’язку з цим керівництвом облдержадміністрації направлено листа голові Національного банку України щодо активізації і прискорення ліквідаційної процедури.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31