-

   

   





 
Amwika -       , ,

Прес – служба голови облдержадміністрації
Дніпропетровська обласна державна адміністрація, http://www.adm.dp.ua


Прем’єр-міністр України провела Всеукраїнську селекторну нараду

      На розгляд було винесено чотири основних питання – хід посівної, ситуація на ринку м’яса, роздрібні ціни на нафтопродукти та справи з управлінням державною власністю.

      Юлія Тимошенко повідомила, що для проведення посівної господарства України отримали 2,6 млрд. грн. (в минулому році – 1,5 млрд. грн.). Вона також підкреслила, що село буде забезпечене пальним по ціні 2 400 грн. за тонну – про це є домовленість з компанією ТНК, Кременчугським НПЗ, “Укртатнафтою”, “Укрнафтою”, позитивні результати повинні бути і від переговорів з “Лукойлом”.

      За словами Прем’єр-міністра посівна кампанія в Україні просувається задовільно. На сьогодні посіяно 51% від запланованого. Ранні зернові посіяні на 90%. Найгірше працює в цьому напрямку Херсонська область.

      Прем’єр-міністр повідомила про проблеми із забезпеченням селян аміачною селітрою. Головну причину цього Юлія Володимирівна вбачає в тому, що заводи-виробники у відвантаженні готового продукту надають перевагу зарубіжним замовникам. Після бесіди з Прем’єр-міністром виробники добрив пообіцяли все до грама в першу чергу віддавати українському селу.

      Юлія Тимошенко поставила завдання: закінчити посівну кампанію 15 травня. Саме в цей день пройде селекторна нарада, де всі керівники областей повинні будуть доповісти про її результати.

      Переходячи до питання роздрібної ціни на нафтопродукти, Прем’єр-міністр повідомила, що картельні домовленості між нафтотрейдерами, які працюють на українському ринку, зруйновано. Всі вони по черзі переходять на ціни, запропоновані Міністерством економіки України: бензин марки А-95 – 2 грн. 99 коп., А-92 – 2 грн. 95 коп, А-76 – 2 грн. 85 коп., дизпаливо – 2 грн. 75 коп. за один літр. Створено спеціальні мобільні команди, які будуть кожного дня моніторити ціни на автозаправочних станціях. Вона наголосила, що впорядкування цін на нафтопродукти повністю в руках губернаторів.

      Ціни на м’ясо теж однозначно повинні знизитися. Після вжитих заходів суттєво знизилися ціни в Чернігівській, Волинській, Рівненській областях, де яловичину відпускають за ціною 15 грн. за кілограм, свинина найдешевша на Миколаївщині. Рівненщині, Херсонщині – 18 грн. 50 коп. – 19 грн. за кілограм. Дорогою яловичина залишається у Київській, Одеській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях – 20 грн. – 21 грн. 50 коп. за кілограм, свинина – у м. Києві (27 грн. за кілограм), на Дніпропетровщині (24 грн. 50 коп. за кілограм), Донеччині (23 грн. за кілограм). Прем’єр наголосила на необхідності створення торгових місць для виробників сільгосппродукції та контролем за ходом виконання цього доручення з боку влади. Для тих, хто ще не займався цим питанням, Прем’єр поставила термін – 4 дні.

      Управління державними справами за словами Юлії Тимошенко знаходиться у вкрай незадовільному стані. Вона поставила завдання перед учасниками наради в стислі терміни скласти фінансові плани розвитку підприємств, які знаходяться в державній власності.

      Після селекторної наради голова Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Єхануров висловив кілька зауважень. Він наголосив, що темпи весняно-польових робіт на Дніпропетровщині дещо уповільнені, тому потрібно активізувати роботу в цьому напрямку.

      Коментуючи ситуацію щодо цін на м’ясо, голова ОДА зазначив, що ціна поступово падає. Для цього вже вжито ряд заходів. Особливу увагу він порадив звернути на проведення передсвяткових ярмарок.

      “Щоб добитися зниження цін на нафтопродукти, потрібно працювати системно”, - сказав губернатор. Він повідомив, що в ході перевірок було тимчасово закрито 12 заправок. Губернатор доручив відповідним службам слідкувати за тим, хто з нафтових операторів готовий співпрацювати з владою, йде на поступки, і не цуратися відзначати роботу кращих державними та іншими подяками та відзнаками.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31