-

   

   





 
Amwika -       , ,


Українська правда, http://www.pravda.com.ua


"Криворіжсталь" може стати ЮКОСом для України?

      Процес реприватизації може негативно позначитись на економіці України, вважає президент Центру економічного розвитку, співголова міжнародного експертного незалежного дорадчого органу "Блакитна стрічка" Олександр Пасхавер.

      В студії "Громадського радіо" він висловив думку, що судові процеси і переслідування власників таких підприємств привернуть увагу міжнародної спільноти.

      На думку експерта, меншим злом в такій ситуації є доплата за ті підприємства, які можливо були продані за заниженою ціною: "Це менше зло, ніж судові процедури, переслідування, які так просто не минуть, вони привернуть увагу світової спільноти".

      На підтвердження своїх слів Пасхавер навів приклад процесу по російському нафтовидобувному підприємству "ЮКОС": "Процес "ЮКОСа" знизив індекси всього фондового ринку Росії. А що це означає? Це означає, що вся Росія стала біднішою. Це і є ціна такої політики. Ми можемо отримати те саме".

      Пасхавер поставив запитання новій владі і прем'єру зокрема: "Тимошенко недавно висловилась, що було б добре націоналізувати "Криворіжсталь". Питання до неї таке: де вона візьме гроші, щоб повернути кошти, які вже заплатили за "Криворіжсталь"? Націоналізація, чи вона має на увазі конфіскацію?".

      На думку Пасхавера, зараз краще забути про минуле і думати про майбутнє, тобто суворо стежити за законністю нових угод.

      Тим часом, за даними експертів, від перегляду приватизації "Криворіжсталі" та ще кількох підприємств до бюджету надійде близько 10 мільярдів гривень.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31