-

   

   





 
Amwika -       , ,


КривойРог.dp.ua


Звернення народних депутатів

      Ви обрали нас депутатами до Верховної Ради України . Тож, вважаємо своїм обов'язком проінформувати Вас про події, які відбувалися у Верховній Раді України останнім часом. Як відомо, поштовхом до вибуху політичного протистояння в суспільстві стали порушення Закону України "Про вибори Президента України" на виборах Президента України, які відбулися 21 листопада.

      Політична криза поставила країну і суспільство на межу розколу.

      Верховна Рада України залишилася єдиним органом влади, який не втратив кредит суспільної довіри . По суті вона залишається єдиним легітимним , а головне - не паралізованим органом влади, який здатний тримати під контролем розвиток ситуації в країні.

      Ми, обрані вами депутати, і фракція партії "Єдина Україна", активно підтримали консолідуючу роботу парламенту та прийняли низку важливих рішень .

      Верховна Рада 27 листопада дала політичну оцінку ситуації.

      Фракція партії "Єдина Україна" проголосувала за Постанову Верховної Ради, яка визнала недійсними вибори 21 листопада, що відбулися з порушеннями виборчого законодавства і не відображали повною мірою волевиявлення народу та висловила недовіру ЦВК.

      У заяві від 29 листопада ми засудили заяви та дії керівників ряду регіонів, які стали на шлях сепаратизму. Фракція партії "Єдина Україна" твердо заявила про захист територіальної цілісності та державного суверенітету України. На нашу вимогу до Генеральної прокуратури України, яка була висловлена у заяві від 29 листопада , стосовно ініціаторів перерозподілу нашої Батьківщини.

      30 листопада , Генеральна прокуратура України опротестувала всі незаконні рішення органів місцевого самоврядування.

      Верховна Рада України шляхом таємного голосування 1 грудня ухвалила Постанову , у якій рішуче засудила антиконституційні рішення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування та висловила недовіру Кабінетові Міністрів України.

      Ці виважені рішення заклали реальний фундамент для розв'язання суспільно-політичної кризи.

      Рішення Верховного Суду від 3 грудня щодо проведення 26 грудня повторного туру виборів Президента України дало можливість правового виходу з кризи.

      Виходячи з цього, Верховна Рада України 8 грудня:

      - затвердила новий склад ЦВК,

      - прийняла зміни до Закону України "Про вибори Президента України", які дадуть можливість 26 грудня 2004 року провести прозоре та чесне голосування на виборах Президента України,

      - прийняла зміни до Конституції України, які змінюють систему влади в державі , суттєво розширюють права місцевого самоврядування в селах , районах, містах, областях та забезпечать демократичний розвиток України.

      Фракція партії "Єдина Україна" одностайно підтримала ці рішення Верховної Ради України.

      Ми заявили , що зробимо усе можливе для того , щоб уникнути розколу в суспільстві , не допустити розвитку сепаратистських тенденцій і спроб розколу країни.

      Ми засуджуємо рішення окремих органів місцевого самоврядування та державної виконавчої влади, які порушують суверенітет і територіальну цілісність держави і ведуть до фактичної ліквідації України , як багатонаціональної соборної держави . Розцінюємо такі дії як пряму загрозу конституційному ладу, демократії та національній безпеці.

      Ми рішуче засуджуємо будь-які порушення Закону України "Про вибори Президента України", будь-які намагання фальшувати результати голосування або спроби перешкоджати волевиявленню виборців на виборах Президента України 26 грудня 2004 року. Ми вимагаємо від всіх органів державної та регіональної влади забезпечення суворого дотримання законів і застосування до їх порушників видів покарання, включаючи карну відповідальність, відповідно до чинного законодавства.

      Партія "Єдина Україна" мобілізує свої можливості, щоб протистояти будь-яким намаганням впливати на хід голосування 26 грудня чи фальшувати підрахунок голосів. З цією метою нами прийнято рішення про створення груп громадського контролю за проведенням виборів.

      Шановні виборці та співвітчизники! Своє бачення щодо шляхів подолання суспільно-політичної кризи ми неодноразово оприлюднювали на робочих засіданнях груп і фракцій Верховної Ради України.

      Вважаємо своїм обов'язком і надалі послідовно відстоювати ідею демократичної, багатої і успішної України - рівноправного партнера в сім'ї європейських держав та народів.

      Ми зробимо все, щоб консолідувати суспільство , запобігти будь-яким спробам фальшуванню виборів.

      ЗБЕРЕЖЕМО ЄДИНУ УКРАЇНУ!



      Ваші народні депутати: В.Мовчан, виборчий округ № 31

      В.Гуров, виборчий округ № 32

      М. Колісник, виборчий округ № 34




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31