-

   

   





 
Amwika -       , ,

Б. КОВТОНЮК
Укррудпром, http://ukrrudprom.com


Лідер навантажень

      Сорок років тому на околиці міста Інгулець (зараз входить до складу Кривого Рогу) відкрита станція з однойменною назвою. Сьогодні основне її завдання — забезпечення потреб ВАТ "Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат". Тут формують як місцеві маршрути — до Запоріжжя, Маріуполя, Комунарська, так і на експорт: до Чопу — для Чехії, до Батєвого для Угорщини, до Ужгороду — для Словаччини.

      За десять місяців нинішнього року колектив відправив майже 170 тисяч вагонів із залізорудним концентратом. Крім того, прийнято під вивантаження 1654 вагони з бешефітом, обладнанням, рейкошпальною решіткою, дизпаливом, кулями для роздрібнення залізної руди та іншими вантажами. Це становить 169 відсотків від запланованого.

      З навантаження, незважаючи на значні зусилля залізничників, план недовиконаний на 0,5%. На це вплинули кілька основних факторів. Серед них — ремонти та ліквідація аварій на самому комбінаті, дефіцит в “Укрзалізниці” вагонів робочого парку, оскільки з'явилося багато власників, які працюють за договорами із залізницею та комбінатом і в той же час не можуть у повному обсязі забезпечити відвантаження залізорудної сировини на внутрішній ринок. Згідно з договором операції з навантаження і оформлення одного маршруту складають 9,7 години, а фактично інколи буває аж до двадцяти. Справа в тому, що на комбінаті у зв'язку із введенням флотації концентрат завантажують лише через одну вагову. Над вирішенням цієї проблеми там працюють, і, орієнтовно, в середині наступного року буде задіяна ще одна вагова. Проблеми виникають і з підбором вагонів, придатних для експортних перевезень, яких теж постійно не вистачає. Часто вагони поступають на станцію нерівномірно. Причина та ж — через їх недостатню кількість. У якійсь мірі на показниках станції позначається і неукомплектованість штату (станом на кінець другої декади листопада не вистачало одного складача поїздів та вантажника). І все ж, незважаючи на всі складнощі, колектив станції першого класу, де працюють більше 120 осіб, проводить титанічну роботу, приносячи у скарбницю залізниці значні кошти.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31