-

   

   





 
Amwika -       , ,

Олексій Мазур
DneprInfo, http://dnepr.info


Україна - зона Януковича?

      «Висування Януковича на президентську посаду - національна ганьба», «Україну намагаються перетворити на зону», «національним гімном стане «Владімірскій централ», «знайшли кого висунути!» - так відповідали опитані Дніпропетровським інформаційно-аналітичним інтернет-виданням «Спецкор» представники облорганізацій партій, оглядачі, пересічні громадяни, висловлюючи своє ставлення до висування парламентсько-урядовою коаліцією кандидатом на посаду президента нинішнього керівника уряду Віктора Януковича - людини, що мала дві судимості. Прем’єрство Януковича - це вже національна ганьба

      Так вважає політоглядач, член проводу Дніпропетровської організації Української народної партії Костянтин Когтянц:

      - Чехи не допустили висування на президентську посаду людину, яка 20 років тому за трагічним збігом обставин збила автомашиною перехожого...

      Випадок з Януковичем - безпрецедентний, перший в історії Європи. Подібне можливе хіба що десь в Південній Америці. По суті Україна опинилася перед загрозою чергової національної ганьби. Можливість прем’єрства такої людини - це вже ганьба.

      Порівняння ж Януковича та італійського прем’єра Сільвіо Берлусконі абсолютно недоречні і не витримують жодної критики хоча б вже тому, що провина керівника італійського уряду не доведена в суді. Та й навіть цього вже достатньо, аби він викликав до себе вкрай неоднозначне ставлення й мав далеко небездоганну репутацію в Євросоюзі.

      Україну намагаються перетворити на зону

      Голова Дніпропетровської обласної організації НРУ Віктор Сиченко характеризує висування кандидатури Януковича на найвищу державну посаду як ще один прояв остаточного фіаско десятилітнього правління режиму Кучми:

      - Не можна не вважати політичним банкрутом режим, який не знаходить нічого кращого, як висунути кандидатом на президентство людину, що має дві «ходки». Це просто таки посміховисько для всього світу.

      Впевнений, спроба поставити на президентську посаду «пахана», а країну перетворити на зону, отримає адекватну реакцію українського народу.

      Жити за законом, а не за «понятіями»

      Помічник депутата Верховної Ради В.Я. Шибка (СПУ) Олександр Табацький обурений зборами обласного активу, де було висловлено підтримку В. Ф.Януковичу:

      - Подібні біографічні дані теперішнього прем’єра не можна не брати до уваги, ігнорувати їх. У цьому зв’язку викликає як мінімум здивування те, що на днях в Дніпропетровську влада зорганізувала збори обласного активу, місцевих організацій партій, що входять у склад пропрезидентської більшості в парламенті, де було висловлено цілковиту підтримку висуванню Януковичу в кандидати на президентську посаду.

      Вважаю, що в Україні достатньо політиків з гідною репутацією, людей чесних і достойних, у всякому разі, без кримінального минулого. Українські громадяни не підтримують ініціативу парламентської більшості. Опозиція зможе запропонувати українському народу кандидатуру, що буде здатна працювати на подальшу розбудову демократії, громадянського суспільства, забезпечення законності і порядку в державі, а не сприятиме встановленню життя за «понятіями».

      Замість національного гімну...«Владімірскій централ»

      Щодо можливого президентства Януковича, то заступник голови обласної «Просвіти» Сергій Довгаль поділяє точку зору лідера БЮТ Ю. Тимошенко:

      - Юлія Володимирівна якось висловилась, якщо Президентом України стане Янукович, то тоді гімном має бути «Владімірскій централ».

      «СПЕЦКОР»: Але ж судимості теперішнього прем’єра погашені. Чи коректно сприймати людину, що була засуджена, лишень через таку призму?

      - Якщо Україна прагне побудувати громадянське суспільство, то такі речі неприпустимі. Такі біографічні віхи - не дрібниці.

      «СПЕЦКОР»: Дехто з теперішніх лідерів, урядовців європейських країн свого часу також мали певні проблеми з правопорядком. Наприклад, німецький високопосадовець Йошка Фішер у молоді роки був бунтівником: брав участь у маніфестаціях, вуличних заворушеннях...

      - У нас були ув’язнені В’ячеслав Чорновіл, Левко Лук’яненко але ж вони були політичними в‘язнями, у Януковича - суто кримінальні статті. Не можна ставити в один ряд, наприклад, Віктора Федоровича і, скажімо, Нельсона Манделу, Вацлава Гавела, Леха Валенсу. Треба жорстко відрізняти покарання й переслідування за політичні переконання й кримінальну відповідальність.

      Сміх і жах

      Так схарактеризував висування парламентською більшістю Януковича в кандидати на Президентську посаду лідер дніпропетровського рок-гурту «Вертеп», Тимофій Хом’як:

      - Це і смішно і жахливо одночасно. Якщо людина, двічі засуджена, змогла стати прем’єром, тоді немає нічого дивного, що вона (а чи за неї) висуває свою кандидатуру на посаду президента. А тим більше, якщо населення країни в якій все це відбувається, спокійно до цього ставиться (чи його значна більшість) - воно (населення) коїть злочин, за усіма законами людства. Так і виходить: злочинці - підтримують злочинців. Тобто: "висування парламентською більшістю кандидатом у президенти В. Ф. Януковича" - розцінюю як нормальне явище в корумпованій та злочинній державі.

      Домогосподарка Лідія Семенівна голосуватиме за того, хто не сидів

      Ветеран праці не в захопленні від вибору пропрезидентської більшості в парламенті:

      - Наша Україна - бідна та нещасна: стільки має розумних, достойних людей, а як обираються найвищі - завжди проходять не ті. Ну що мені доброго зробив Янукович як прем’єр?! Збільшив пенсію на 6 грн. 30 коп., а потім подумав і кинув ще 11 грн. 70 коп. І це за мої 37 років праці, за моє, тепер ні до чого, ветеранство. За таких, як я, прем’єр не вболіває, проблемами нашими не переймається. А що, як стане президентом, переміниться на іншого? Щось мені такого президента не хочеться

      Я обов’язково проголосую за іншого. Думаю, буде з кого вибирати. Сподіваюсь, серед кандидатів знайдуться і ті, що не «сиділи»... Це ж треба було такого висунути!




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31