-

   

   





 
Amwika -       , ,


РЕГИОН Онлайн


Криворізький досвід вивчали у Дніпропетровську

      Нараду з питання узагальнення позитивного досвіду роботи відділу погоджень та центру "Діалог" (м. Кривий Ріг) і пропозиції по спрощенню післяреєстраційних процедур провів у Дніпропетровську заступник міського голови Євген Заяць.

      В роботі наради взяли участь керівники управлінь, відділів міської ради, міських служб та установ міста, депутати міської ради. Обласну податкову адміністрацію представляли заступник голови Галина Нетеса та старший інспектор з особливих доручень управління податкової міліції Андрій Якуненко.

      Однією з найбільших перешкод в розвитку підприємництва є проблема отримання дозволів на початок роботи новостворених підприємств. Нормативні та законодавчі акти, які діють сьогодні в Україні, передбачають складні та довготривалі процедури видачі необхідних дозвільних документів.

      Разом з цим, існує ряд питань, які необхідно вирішувати терміново на місцевому рівні. На оформлення відведення земельних ділянок, отримання дозволів на будівництво, реконструкцію та введення в експлуатацію промислових об'єктів підприємці витрачають дуже багато часу і коштів.

      Беручи до уваги чисельні звернення громадян із зауваженнями та наріканнями на зарегульовану дозвільну систему, що діє в нашому місті, за дорученням міського голови 30 жовтня було здійснено виїзд до Кривого Рогу. За мету поставлено вивчення позитивного досвіду Криворізької міської ради по роботі з підприємцями, та визначення можливостей спрощення існуючого механізму.

      Підсумком роботи наради стало визначення етапів, на яких можливо спростити узгоджувальні процедури.

      Першим кроком в цьому напрямку буде створення у місті консультаційного центру підприємництва. На базі центру надаватимуться безкоштовні консультації з питань започаткування та ведення бізнесу, а також здійснюватимуться окремі узгоджувальні процедури.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31