-

   

   





 
Amwika -       , ,


Інформаційне управління ВР України


Новини з Верховної Ради України про приватизацію комбінату "Криворіжсталь"

      Комітет Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва заслухав інформацію Першого заступника міністра промислової політики України та Голови Фонду державного майна України щодо виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану - графіку передприватизаційної підготовки Криворізького державного гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь".

      Члени Комітету зазначили, що для технічного переустаткування та комплексного вивчення ситуації на комбінаті "Криворіжсталь" Міністерством промислової політики України було ініційовано прийняття зазначеного розпорядження. Водночас, Голова ФДМУ повідомив, що проведення передприватизаційних заходів не передбачає обов'язкової приватизації зазначеного об'єкту. За його словами, існує декілька шляхів розвитку ситуації. А саме:

      -внесення зазначеного підприємства до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації;

      -приватизація комбінату відповідно до Державної програми приватизації на 2004 рік;

      -приватизація, згідно з розробленим та прийнятим Верховною Радою України Законом "Про особливості приватизації Криворізького державного гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь".

      Представники міністерства та ФДМУ проінформували, що для вивчення ситуації навколо зазначеного підприємства створено робочі групи: у ФДМУ та Мінпромполітики.

      Члени Комітету наголосили, "приватизація такого унікального державного підприємства - як Криворізький державний гірничо-металургійний комбінат "Криворіжсталь", який є цілком інтегрованим металургійним підприємством з власними джерелами коксу та руди, повинна здійснюватися під парламентським контролем. Процедура приватизації має бути прозорою та відкритою".

      Народні депутати запропонували звернутися до Міністерства промислової політики України за роз'ясненням з приводу залучення до реалізації продукції, що виробляється зазначеним державним підприємством комерційних структур. Було проаналізовано фінансово-економічні показники КДГМК "Криворіжсталь" за I, II квартал 2003 року й звернуто увагу на погіршення цих показників за останній місяць.

      Ухвалено також рішення залучити до складу робочих груп Міністерства промислової політики України та Фонду державного майна України, що займаються передприватизаційною підготовкою Криворізького державного гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь", народних депутатів України - членів Комітету. Контроль за роботою цих груп покласти на голову підкомітету з питань гірничо-металургійного комплексу і хімічної промисловості С.Матвієнкова.

      Комітет планує звернутися до Міністерства промислової політики України, як органу управління, за роз'ясненням, відповідно до якої нормативно-правової бази була досягнута домовленість щодо залучення до реалізації продукції, що виробляється зазначеним державним підприємством, комерційних структур.




, krivoyrog.dp.ua .     Counted by MyCounter




.,3, 112
.: (056) 462-98-86, (067) 286-45-31